6 Şubat'ın yardım çığlıkları

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'Asrın Felaketi' olarak nitelendirilen depremlerde binlerce canımız hayatını kaybetmişti. Asrın felaketinin yıl dönümünde, deprem günü 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gele acı dolu çağrılar ortaya çıktı. Kimileri enkaz altında kalan anne-babası için yardım beklerken kimileri ise kaldığı enkazın altından zorla telefonda konuşmayı denedi. İşte o yardım çığlıkları...

  • 6 Şubat 2023, sabaha karşı 04.17 sıralarında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin üzerinden 1 yıl geçti.

6 Şubat'ın yardım çığlıkları - Resim : 1

  • Binlerce canımızı kaybettiğimiz depremlerin senesinde acımız hala tazeyken, deprem günü 112 Acil Çağrı Merkezine gelen acı dolu çağrılar da ortaya çıktı.

6 Şubat'ın yardım çığlıkları - Resim : 2

  • Kimi yakını için yardım çığlığı atarken, kimi ise henüz ne yaşadığını bile kavrayamamış bir şekilde enkaz altında yardım beklediğini söyledi.

6 Şubat'ın yardım çığlıkları - Resim : 3

  • Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi'nde de çökme meydana gelmiş, çökmenin ardından çağrı merkezinde çalışan personellerin kimi yaralanmış kimi de vefat etmişti. 

6 Şubat'ın yardım çığlıkları - Resim : 4

  • Göçük altında mesai arkadaşlarının olmasına ve evlerinden haber alamamalarına rağmen görevlerini bırakmayarak vatandaşlardan gelen ihbarları alan personel ve depremzede vatandaşlar arasında geçen diyaloglar adeta tüyler ürpertti.

6 Şubat'ın yardım çığlıkları - Resim : 5

  • Depremin yıl dönümünde ortaya çıkan ses kayıtlarında depremzede vatandaşların yardım çığlıkları 112 ihbar hattına yansıdı.

6 Şubat'ın yardım çığlıkları - Resim : 6

Hatay deprem Kahramanmaraş
Bitlis'te heyelan! Yol ulaşıma kapandı 7'si yabancı uyruklu 18 şüpheli yakalandı İkinci taksi vakası: "Senin gibileri arkadan vursunlar" 2 katlı binanın çatısı yandı