Adana'da milyon liralık dolandırıcılık! 5 kişi tutuklandı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 374 kişiyi yaklaşık olarak 150 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 8 kişiden 5'i tutuklandı. İşte detaylar...

Adana'da milyon liralık dolandırıcılık! 5 kişi tutuklandı
  • İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bazı şüphelilerin sahte araç satış ilanı vererek ve ünlü markaların internet sitelerini taklit ederek vatandaşları dolandırdığı bilgisine ulaştı.
  • Ekipler, teknik ve fiziki takiple 10 kişilik şebekenin bu yöntemlerle 374 kişiyi yaklaşık 150 milyon lira dolandırdığını tespit etti.

Adana'da milyon liralık dolandırıcılık! 5 kişi tutuklandı - Resim : 1

  • Şüphelileri yakalamaya yönelik operasyonda elebaşı oldukları ileri sürülen Ali B. ve kardeşi Bekir B. ile Murat D, Mehmet S, Vedat Ö, Mehmet Emin S, Murat T. ve İsa Y. gözaltına alındı.

Adana'da milyon liralık dolandırıcılık! 5 kişi tutuklandı - Resim : 2

  • Zanlıların adreslerinde, suçtan elde edildiği değerlendirilen 2 bin 400 dolar ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
  • Suç gelirlerinin bir kısmını kripto para, altın ve dövize yatırdıkları tespit edilen şüphelilerin, paraların bir kısmıyla da yakınları aracılığıyla araç ve gayrimenkul satın aldıkları öne sürüldü.

Adana'da milyon liralık dolandırıcılık! 5 kişi tutuklandı - Resim : 3

  • Operasyon kapsamında 6 lüks araç ve 22 bin 884 metrekare arsanın satışının önlenmesi amacıyla tedbir kararı da uygulandı.
  • Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ali B, Bekir B, Murat D, Mehmet S. ve Vedat Ö. tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'da milyon liralık dolandırıcılık! 5 kişi tutuklandı - Resim : 4adana-wzxs.jpg" alt="" width="1200" height="861" />

  • Polis, adreslerinde bulunamayan 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
Adana
Başıboş köpek sorununu Atatürk nasıl çözdü? Yemen Savunma Bakanının oğlu Beyoğlu'nda kaza yaptı Sürdüğü tırın damperi akıma kapılan işçi hayatını kaybetti Park halindeki araçlar alev alev yandı