Adana'da vatandaşların vefa göstergesi: Klimanın mucidi için tatlı dağıtıldı

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Adana'da bir grup vatandaş, klimanın icadının 121.yıl dönümü sebebiyle bir nevi en yakın dostları olan klimanın mucidi Willis Haviland Carrier'a saygısını göstererek tatlı dağıttı.

Adana'da vatandaşların vefa göstergesi: Klimanın mucidi için tatlı dağıtıldı

Türkiye'de "El Nino" etkisi sebebiyle birçok şehirde hava sıcaklığı 40 derece sınırını aştı. En kavurucu sıcakların yaşandığı şehirlerden biri de Adana. Güneşe ateş etmesiyle bilinen Adana halkı, bu kez klimaya teşekkür etti.

Şehirden ayrılacak imkanı bulunmayan insanların yardımına klima koşuyor. Bir grup vatandaş da 17 Temmuz 1902 tarihinde icat edilen klimanın Amerikalı mucidi Willis Haviland Carrier'ı anmak için Çukurova ilçesinde bölgedeki insanlara kaymaklı kadayıf dağıttı.

Carrier’ın fotoğrafının bulunduğu pankartı görüp klimanın icadının 121’inci yılında ünlü mucide dua eden edenler, dünyanın en önemli buluşlarından birine imza attığını söyledi.

Adana'da vatandaşların vefa göstergesi: Klimanın mucidi için tatlı dağıtıldı - Resim : 1

"KLİMA OLMASA UYUYAMAZDIK"

Mehmet Saygın isimli vatandaş, “Özellikle Adana halkının gerçekten klimaya çok ihtiyacı var. Böyle bir icadı yaptığı için Allah kendisinden razı olsun. Klima olmasaydı yatamazdık, uyuyamazdık” dedi.

Adana'da vatandaşların vefa göstergesi: Klimanın mucidi için tatlı dağıtıldı - Resim : 2

Adana Hava durumu Türkiye
5 kişinin ölümüne sebep oldu, kazayı küçümsedi Cinsel istismar sanığına iyi hal indirimi Balkonda korku dolu anlar İşçiler 14.katta mahsur kaldı