Antalya'da binlerce denizanası sahile vurmuş şekilde bulundu!

Antalya'da kuş gözlemcileri, kirlilik ve küresel ısınmanın sonuçlarından biri olarak gösterilen denizanalarının binlercesini Adana'nın Yumurtalık Lagünü'nde sahile vurmuş olarak görüntüledi.

Antalya'da binlerce denizanası sahile vurmuş şekilde bulundu!
  • Antalya Kuş Gözlem Topluluğu üyesi Mustafa Erturhan, erken bahar dönemi göçmen kuş türlerini gözlemlemek amacıyla gittiği Türkiye'nin en önemli doğal alanlarından biri olan Yumurtalık Lagünü sahilinde kıyıya vurmuş binlerce denizanası görüntüledi.

Antalya'da binlerce denizanası sahile vurmuş şekilde bulundu! - Resim : 1antalya-yumurtalik-lagunu-sahiline-lloe.jpg" alt="" width="1327" height="1327" />

  • Küresel ısınma, deniz suyu sıcaklığının yüksekliği ve deniz kirliliğinin denizanası nüfusunun aşırı artmasına yol açtığına işaret eden Mustafa Erturhan, “Adana Yumurtalık Lagünü sahilinde rüzgarın güneyden esmesi ile kıyıya vuran binlerce denizanası gördük bugün.

Antalya'da binlerce denizanası sahile vurmuş şekilde bulundu! - Resim : 2

Erken bahar dönemi gelen kuşları görmek için oradaydık. Türkiye'nin en önemli doğal alanlarından biri ve sahil boyunca binlercesi kıyıya vurmuş durumdaydı.

Antalya'da binlerce denizanası sahile vurmuş şekilde bulundu! - Resim : 3

İsrail kıyılarında da milyonlarca görülmüş. Denizanası bizim konumuz değil, ancak rüzgar güneyden esiyordu ve hepsi kıyıya vuruyordu.

Antalya'da binlerce denizanası sahile vurmuş şekilde bulundu! - Resim : 4

Boyutları 20-40 santimetre arasında değişiyordu" dedi.

Mersin'de düğün salonu alev aldı! Davetlilerin çığlık çığlığa kaçışı kamerada Cudi kod adlı Hüda El Tuma Suriye sınırında yakalandı Maden ocağında göçük! 3 işçiden 1'i kurtarıldı Okulun yanı başındaki yıkım korkuttu