Avcılar'da reçel yaparken az daha evi yakıyordu

İstanbul Avcılar'da yaşayan Müslüm Ayhan, arkadaşının bahçesinden topladığı vişnelerle reçel yapmak istedi. Ocakta unuttuğu tencere ise yangına sebebiyet verdi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ayhan, tencereye üzüldüğünü belirtti.

İstanbul Avcılar Denizköşkler Mahallesi Ahmet Kaya Caddesi'nde oturan Müslüm Ayhan'ın oturduğu birinci kattaki evden çıkan yoğun duman bir anda odaya ve binanın merdivenlerine doldu. Komşuların ihbarıyla olay yerine itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Avcılar'da reçel yaparken az daha evi yakıyordu - Resim : 1
Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri

Yapılan araştırmada yoğun dumanın Müslüm Ayhan'ın evinden geldiği belirlendi. Ayhan'ın reçel yapmak üzere tencerede kaynattığı vişnenin taştığı, kalan kısmının ise yanarak yoğun duman yayması üzerine ocağı söndürerek dışarı çıktığı anlaşıldı. 

Avcılar'da reçel yaparken az daha evi yakıyordu - Resim : 2
Yanan tencere

"TENCEREYE ÜZÜLDÜM"

Müslüm Ayhan, olay yerine gelen itfaiye erlerine evinin kapısını açarken, "Ben Tuncelili'yim elimden her şey gelir. Firuzköy Mahallesi'ndeki arkadaşımın önerisi üzerine bahçesindeki vişneleri toplayıp eve getirdim. Kiraz reçelini kitaptan okuyarak yaptım. Ocakta unutmuşum" dedi. Eşinin hastanede tedavi gördüğünü anlatan Müslüm Ayhan, üzerindeki dumanı tüten yanık reçelin üzerine su dökülmesine başta karşı çıkarken, "Reçele değil tencereye üzüldüm" dedi.

Avcılar'da reçel yaparken az daha evi yakıyordu - Resim : 3
Müslüm Ayhan

Kaynak: DHA

İstanbul Avcılar Tunceli
Bıçakla kendisini rehin aldı Bir esnafın iş yeri yağmalanıp, çadırı yakıldı İşçi servisi ile kamyon çarpıştı Halk otobüsünü kaçırıp kaza yaptı