Avukat ve müvekkilini öldüren sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

İstanbul Bakırköy'de avukat Servet Bakırtaş ve müvekkili Öznur Tufan'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Abdullah Türkoğlu, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Türkoğlu'nun 2 ayrı suçtan, toplamda 3 yıl hapis cezasına hükmedildi.

Avukat ve müvekkilini öldüren sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Bakırköy 14.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Abdullah Türkoğlu SEGBİS ile bağlanırken Servet Bakırtaş'ın ailesi, taraf avukatları, İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç ve çok sayıda avukat katıldı.

"SANIK BU SUÇU BİLEREK GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR"


Mahkemede söz alan Servet Bakırtaş'ın avukat olan kızı Elif Bakırtaş, "Babamın ofisinin bir çalışma usulü vardı. Hiçbir zaman dışardan iş alınmazdı. Kapı çalınınca da kibarca anlatılır ve kimse içeri girmezdi. Sanık daha önce de gelmiş ve alınmamıştı. Bu usulü bildiğinden ‘Beni üst kattan gönderdiler’ diyor. Bu suçu bilerek, isteyerek, tasarlayarak gerçekleştirmiştir ve ağır şekilde cezalandırılmalıdır" dedi.


"BENİ DAHA ÖNCE KURŞUNLA YARALADI"

Olayda teyzesini kaybeden ve daha öncesinde Abdullah Türkoğlu tarafından yaralanan Burak Ocak ise, "Bu adam daha önce beni 4 kurşunla yaraladı. Mermilerden biri hala vücudumda. O zaman da beni öldürmeye çalıştı. 4 yıl yattı çıktı. Bu adam çıktığında beni öldürecek. Keşif yapmadığını söylüyor ama onu getiren taksici neden ‘yolu o tarif etti’ diyor. Planlamış. Teyzemi defalarca tehdit etmişti zaten. Onu da öldürmeye gidiyor. Katliam yapmaya çıkmış. Adaletinize sığınıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ÇOK PİŞMANIM"

Kendisine söz hakkı verilen Abdullah Türkoğlu "Olanlardan dolayı çok pişmanım. Ani gelişti. O gün niyetim intihar etmekti. Kapı açılmasa dönüp gidecektim. Beynimde onu öldüreyim diye bir şey yoktu. İçimdeki acıyı söndürmek için 1 el ateş ettim. Sonra yakalandım ve darp edildim. Bana saldıranları biliyorum. Duyduğum pişmanlıktan dolayı şikâyetçi olmadım. Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum" diye konuştu.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Mahkeme, Abdullah Türkoğlu'na, Servet Bakırtaş'a karşı "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi sebebiyle tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsine, Öznur Tufan'a karşı işlediği "Kadına karşı kasten öldürme" kabahatinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. "Resmi belgede sahtecilik" suçundan da 2 yıl hapse hükmedilen Türkoğlu'na "Ruhsatsız silah taşıma" kabahatinden ise 1 hapis ve 600 TL idari para cezası ödemesine karar verildi.

"EMSAL TEŞKİL ETMESİNİ İSTİYORUZ"

Duruşma sonrası gazetecilere konuşan İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, "Verilen kararın savunma görevini yerine getiren meslektaşlarımıza yönelik şiddete karşı caydırıcı olması için emsal teşkil etmesini istiyoruz. Müdafaa hakkı vatandaşın temel hakkıdır. Savunma yoksa yargılama da adalet de yoktur" dedi. Elif Bakırtaş ise, "Bu savaş önce babam için sonra onun bıraktığı meslek için yapmam gereken bir hareketti. Şiddetin dini, ırkı, olmuyor ama biz avukatlar her gün baskı ve şiddet altında çalışıyoruz. Bu yüzden bu karar mesleğini iyi ifa eden meslektaşlarıma emsal olsun" şeklinde konuştu.

Avukat ve müvekkilini öldüren sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis - Resim : 1
İstanbul Barosu

İDDİANAMEDE NE VARDI?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, sanık Abdullah Türkoğlu'nun 2014 senesinde Yenibosna Spotçular Çarşısı'nda iş yeri olduğu ve aynı yerde çalışan Burak Ocak'ı tartışma sonucunda silahla yaraladığı gerekçesiyle cezaevine girdiği, tahliye olduktan sonra Burak Ocak'ın avukatı maktul Servet Bakırtaş'ın kendisine haciz işlemleri yaptığı anlatıldı.

Avukatın, Bakırtaş'ın cezaevinde bulunduğu süreçte ablasına sattığı ev ile ilgili tasarrufun iptalini istemesi ve 900 bin TL'lik bir tazminat davası açması sebebiyle Burak Ocak ve Servet Bakırtaş'a hüsumet beslediği, ikisini de öldürmeye karar verdiği kaydedildi. Sanık, Abdullah Türkoğlu'nun 6 Temmuz 2022 saat 13.03'te Bakırtaş'ın avukatlık ofisine gittiği, misafir koltuğuna oturduktan sonra "Ben Abdullah Türkoğlu beni hatırladınız mı?" diyerek yanında bulundurduğu ruhsatsız silahla avukat Bakırtaş'ı göğüs ve boyun bölgesine iki el ateş ederek öldürdükten sonra olay yerinden kaçtığı belirtildi.

Türkoğlu'nun, avukatı öldürdükten sonra yanında getirdiği tabancayı bir poşete koyarak ayrıldığı, Öznur Tufan'ı ise yine yanında bulunan bir ruhsatsız silahla boyun bölgesinden tek el ateş ederek öldürdüğü anlatıldı.

İddianamede, sanık Türkoğlu'nun olaydan 1 yıl önce de avukat Servet Bakırtaş'ı öldürmeye karar verdiği, sahte nüfus cüzdanını kaçmayı düşündüğü için yanında bulundurduğu kaydedilerek, suçu tasarlayarak işlediği yazıldı. Öznur Tufan'ın cinayetini ise ani gelişen öldürme kastı olduğu anlatıldı. İddianamede, sanık Abdullah Türkoğlu'nun "Tasarlayarak ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle adam öldürmek" ve "Kadına karşı kasten öldürmek", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsine hükmedildi.

Kaynak: DHA

İstanbul
Babası annesine şiddet uygulayınca babasını vurdu! Bacaklarının kesilmesi dahi dalış yapmasına engel olamadı! Hayalet şehir mi olacak? Ünlü şef hakkında şok karar!