Eski kız arkadaşının sevgilisinin otomobiline bomba düzeni koydu

Zonguldak'ta eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına dinamit görünümlü düzenek kuran gencin korkunç planı, yağ kaçırdığı fark edilen aracın, tamire götürülmesiyle ortaya çıktı. Gözaltına alınan gencin üst aramasında eski kız arkadaşının evinin krokisi bulundu.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin otomobiline bomba düzeni koydu
  • Zonguldak Ereğli ilçesinde, 24 yaşındaki Batuhan Y.'nin babası, oğluna ait park halindeki aracının yağ kaçırdığını fark edince tamir için Kışla Sanayi Sitesi'ne götürdü.
  • Aracı lifte kaldıran usta karteldeki kaçakları incelemek isterken kartel ile egzoz arasında bir düzenek olduğunu fark etti.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin otomobiline bomba düzeni koydu - Resim : 1

  • Durumu önce araç sahibine söyleyen usta, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ihbarda bulundu.
  • İhbar üzerine sanayi sitesine Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ile bomba imha uzmanı sevk edildi.
  • Aracın bulunduğu işyerinin çevresine şerit çeken ekipler düzeneği incelemeye aldı.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin otomobiline bomba düzeni koydu - Resim : 2

  • Bu sırada Batuhan Y.'nin babası ve sanayi sitesindeki ustanın ifadelerine başvuruldu.
  • Düzenek araçtan alınarak bomba imha uzmanı ekiplerince patlatıldı.

ARACIN ISISIYLA PATLATMAYI AMAÇLAMIŞ

  • Patlatma sonrası yapılan incelemede bomba görünümlü düzeneğin üç adet torpilden oluştuğu sabitlemek amacıyla bir adet de ilaç kutusu kullanıldığı tespit edildi.
  • Torpillerin aracın alt kısmından gelen ısıyla patlatmasının amaçlandığı ortaya çıktı.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin otomobiline bomba düzeni koydu - Resim : 3

  • Cumhuriyet Savcısının talimatıyla soruşturmayı derinleştiren ekipler Batuhan Y.'nin ifadesine başvurarak böyle bir düzeneğin kimin tarafından yapılabileceğini ve husumetlisinin olup olmadığı yönünde sorular sordu.

ESKİ ERKEK ARKADAŞTAN ŞÜPHELENİNCE ANLAŞILDI

  • Batuhan Y. de 23 yaşındaki kız arkadaşı Rabia S.'nin eski erkek arkadaşı Serdar E.'den şüphelendiklerini söyledi.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin otomobiline bomba düzeni koydu - Resim : 4

  • Bunun üzerine ifadesine başvurulan Rabia S., iki yıl önceki eski erkek arkadaşı Serdar E.'den ayrıldıktan sonra kendisini sürekli tehdit ettiğini, fiziki takip yaptığını, ayrılmalarını takıntı hale getirdiğini ve akrabalarının da araçlarına zarar verdiğini öne sürdü.

ÜST ARAMASINDA KROKİ BULUNDU

  • Rabia S.'nin ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan Serdar E.'nin yapılan üst aramasında eski kız arkadaşı Rabia S.'nin evine ait otoparka girişlerin yer aldığı bir kroki bulundu.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin otomobiline bomba düzeni koydu - Resim : 5

  • Gözaltına alınan Serdar E.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Mühendislik mezunu olduğu öğrenilen Serdar E., ifadesinin alınmasının ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi'ne sevk edildi.

DÜKKAN BİLE HAVAYA UÇABİLİRDİ

  • Sahibinin yağ kaçağı şikayetiyle getirdiği aracın altına baktığında bomba düzeneğini fark ettiğini anlatan usta Ercan Yılmaz, düzeneğe yağ döküldüğünü söyleyerek şöyle dedi:
Aracı bana müşterim getirdi. Yağ kaçırıyor şikayetiyle geldi. Aracı kaldırdım. Yağ damlaması vardı. O anda üstten bir parça olduğunu tespit ettik. Far beyni zannettik. Tekrar baktığımızda iki torpil şeklinde fünyesi olduğunu uzaktan kumandalı bomba şeklinde gördük. Parçayı alıp dışarı bıraktık. Arabanın sahibi polis ekiplerine haber verdi. Araç sahibi de şok tepki verdi. Gerekli yerlere bildirdiler. Yanık yağ da dökmüş muhafazanın üzerine. Yağ kaçağı falan yok. Isınmadan dolayı ateşleyeceğini düşünüyoruz. Patlasaydı sonuçta burada benzin boruları geçiyor. Büyük bir sıkıntıdan kurtulduk. Dükkan bile havaya uçabilirdi.
Denizli merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasoynu Tatil için gittikleri evde karısını katletti Eve kurşun yağdırdı Otomobiller kafa kafaya çarpıştı