Gurbetçiler, ailelerini bayramda ziyaret etmek için yurda geldi

Kurban Bayramı'nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşlar, Edirne'de bulunan Kapıkule Sınır Kapısı'ndan, yurda giriş yapmanın sevincini yaşıyor. Yorucu bir yolculuk olduğunu belirten gurbetçiler, giriş yaptıkları andan itibaren duygu dolu anlar yaşadıklarını vurguladı.

Yıllık izin ve Kurban Bayramı'nı memleketinde geçirmek isteyen gurbetçi vatandaşların, Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan içeri girme mesaisi sürüyor. Yurda giriş yaptıkları andan itibaren bütün yorgunluklarını unuttuklarını belirten gurbetçiler, Türkiye'ye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Türk bayrağını görünce duygu dolu anlar yaşadıklarını anlatırken, vatan hasretiyle yaşadıklarını söyledi.

Gurbetçiler, ailelerini bayramda ziyaret etmek için yurda geldi - Resim : 1

"VATANA GELMEK HER ŞEYE BEDEL"

Yorucu ve üzücü bir yolculuk geçirdiklerini belirten Aysun Yıldız, "Vatanımıza geldiğimiz için çok mutluyuz. Bütün Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Bulgaristan’da aracımız bozuldu ama dediğim gibi vatana gelmek her şeye değer. Rabim bütün Müslüman alemini korusun inşallah" dedi.

Gurbetçiler, ailelerini bayramda ziyaret etmek için yurda geldi - Resim : 2
Yurda dönen gurbetçiler

"BAYRAĞI GÖRÜNCE YORGUNLUK KALMADI"

Bayramı ülkede geçirmek için geldiğini ifade eden Murat Yıldız ise sınır kapısının girişindeki bayrağı görünce yaşadığı duyguları şu sözlerle belirtti: 

"İki gündür arabamız yolarda bozuldu ama ülkeye, toprağımıza ayak bastığımızda yorgunluğumuzu unutuyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Burada ailemizle birlikte bayramı geçireceğiz. Bütün Müslüman âleminin Kurban Bayramı kutlu olsun"

 Gurbetçiler, ailelerini bayramda ziyaret etmek için yurda geldi - Resim : 3

Kaynak: İHA

Edirne
Bir yetkili kaçak et suçundan yakalandı Kurbanlığı ayaklarından tutup yürüttü Edirne'de ilerlemeyen kavga Kurbanlık inek uyuşturucu iğne ile durduruldu