Hayallerini kurduğu bungalov tatilinde hayatının şokunu yaşadı! Havuzdan, jakuziye tüm ayrıntılar rüya, sonu kabus

Son senelerin revaçta tatil konseptlerinden bungalov birçok insan gibi 23 yaşındaki Şerife Baran'ın da arkadaşıyla hayaliydi. Sosyal medya üzeriden bulduğu bir bungalov sayfasında gördüğü fotoğrafların büyüsüne kapılan gençler çok geçmeden büyük şok yaşadı. Sayfada tatilin yastık kılıfından kahvaltı sunumuna her şey ayrıntılandırılmıştı fakat hepsi planın parçasıydı.

Hayallerini kurduğu bungalov tatilinde hayatının şokunu yaşadı! Havuzdan, jakuziye tüm ayrıntılar rüya, sonu kabus
  • Düşlerini süsleyen tatili yaşamak için parayı yollayan Şerife Baran hayrete düştü.
  • Son derece profesyonel bir şekilde hazırlanmış tatil sayfası sosyal medyada cirit atan dolandırıcılardan sadece bir diğeriydi.
  • Genç kız tuzağa nasıl düştüğünü anlatırken pek çok insanın planlarını suya düşüren o sahtekarlara karşı uzmanlardan uyarı geldi.

Hayallerini kurduğu bungalov tatilinde hayatının şokunu yaşadı! Havuzdan, jakuziye tüm ayrıntılar rüya, sonu kabus - Resim : 1

"TELEFON GÖRÜŞMELERİNDE DE FAZLASIYLA DETAY VERİCİ BİR ŞEKİLDE AÇIKLIYORLARDI..."

  • Şerife Baran arkadaşıyla tatil planlamıştı, Rize'ye gitmek istiyordu. Bunun üzerine sosyal medyada Rize'deki bungolov sayfalarını araştırmaya başladı.
  • Rize'de Çamlıhemşin'de olduğu yazan bungalovu görünce çok beğendi.
  • Show Haber'e konuşan Baran, "Telefon görüşmelerinde de fazlasıyla detay verici bir şekilde açıklıyorlardı. Yani kahvaltıda çeçil peynir var diyecek kadar profesyonelleşmişlerdi" dedi.

PARAYI GÖNDERDİ, BÜYÜK ŞOK YAŞADI

  • Ama hepsi planın parçasıydı. 23 yaşındaki genç kız hayal ettiği tatil için 5 bin lirayı gönderdikten sonra o sahtekarlara bir daha ulaşamadı.
  • Baran, durumu "Maalesef dolandırıldık. Ücreti gönderdikten sonra bizi her türlü yerden engellediler. 5 bin TL öğrenciler için çok yüksek bir meblağ. Üzüldük açıkçası çünkü özellikle sonbahar dönemini bekliyorduk. Tam derenin üzerinde oluşu ve manzarası, her tarafının yeşillik olması çok güzeldi." sözleriyle anlattı.

Hayallerini kurduğu bungalov tatilinde hayatının şokunu yaşadı! Havuzdan, jakuziye tüm ayrıntılar rüya, sonu kabus - Resim : 2

HAVLU MARKASINDAN NEVRESİM TAKIMLARINA HER ŞEY DETAYLI

  • Onu tuzağa düşüren sosyal medyadaki fotoğraflardı.
  • Dolandırıcılar sayfalarını öyle profesyonelce hazırlamıştı ki Rize'ye dair her şey o sayfada mevcuttu:
"Nevresimler böyle değişiyor, havlularımız şu marka... Lokasyon bilgisi verdiler. Kahvaltı sunumu, banyo, yatak odası, yastık kılıflarına kadar detaylandırmışlardı."

Hayallerini kurduğu bungalov tatilinde hayatının şokunu yaşadı! Havuzdan, jakuziye tüm ayrıntılar rüya, sonu kabus - Resim : 3

UZMANLARDAN UYARI

  • Giderek artan bungalov dolandırıcılığı için uzmanlar uyarıyor.
  • Sosyal medya uzmanı Gökhan Burak Gürsoy: "Bizler işletmelerin sosyal medyalarından genellikle şunu yapıyoruz. Türsab numalarımızı paylaşıyoruz. Bunu direkt Türsab'dan doğrulamalarını istiyoruz." dedi.
  • İşletmeci Enhar Behlül Eliaçık ise "Bu durumlarda misafirlerimizin yapması gereken şu; işletmelerin telefon numaları üzerinden görüntülü görüşme talep etmek" uyarısında bulundu.
Ortalık savaş alanına döndü Bir çocuk çatışmanın arasında kaldı Yolcu minibüsü ile otomobil çarpıştı 6 ilde terör operasyonu