HIV paylaşımlarıyla gündem olan Karabük'te KYK yurdunda kalan öğrenci intihar etti

Bazı öğrencilerin Afrikalı öğrencilerle birlikte olduktan sonra HPV ve HIV gibi cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalandığı iddialarıyla Türkiye'de infial yaratan Karabük, son olarak bir öğrencisinin intiharı ile gündeme geldi. KYK’ya bağlı İsmail Necati Efendi Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan Sanat Tarihi bölümü öğrencisi Berkay Yıldırım, yurt binasının 3. katından atlayarak yaşamına son verdi.

HIV paylaşımlarıyla gündem olan Karabük'te KYK yurdunda kalan öğrenci intihar etti

Karabük'teki bazı öğrencilerin HPV ve HIV gibi cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalandıkları iddiaları Türkiye'de infial yaratmıştı. Karabük, son olarak bir üniversite öğrencisinin intiharı ile gündeme geldi.

HIV paylaşımlarıyla gündem olan Karabük'te KYK yurdunda kalan öğrenci intihar etti - Resim : 1

ODA ARKADAŞLARI SAHUR İÇİN YEMEKHANEYE GİTTİĞİNDE ATLADI

Cumhuriyet'in haberine göre Safranbolu ilçesinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı İsmail Necati Efendi Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan ve Edebiyat Fakültesi'nde Sanat Tarihi bölümü öğrencisi olan B.Y., oda arkadaşlarının sahur yapmak için yemekhaneye gittiği sırada 3. kattan atladı.

HIV paylaşımlarıyla gündem olan Karabük'te KYK yurdunda kalan öğrenci intihar etti - Resim : 2

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri 24 yaşındaki gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

HIV paylaşımlarıyla gündem olan Karabük'te KYK yurdunda kalan öğrenci intihar etti - Resim : 3

"UMARIM BU DÜNYADAKİ SON GÜNÜM"

Öte yandan üniversite öğrencisinin, intihar öncesinde sosyal medya hesaplarından fotoğraflarını sildiği, biyografisine de "Umarım bu dünyadaki son günüm (26.03.2024 01:30)" şeklinde tarihle ve saatle not düştüğü görüldü.

HIV paylaşımlarıyla gündem olan Karabük'te KYK yurdunda kalan öğrenci intihar etti - Resim : 4

KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Karabük Üniversitesi (KBÜ), sosyal medya mecralarında kentte HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildiren bir açıklama yaptı.

HIV paylaşımlarıyla gündem olan Karabük'te KYK yurdunda kalan öğrenci intihar etti - Resim : 5

"İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ VE UYDURMADIR"

Asayiş açısından da Karabük'ün son derece güvenli şehir olduğu aktarılan açıklamada, "Öğrencilerimiz Karabük'te eğitim-öğretimlerine huzurlu şekilde devam etmektedir. Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur." ifadeleri kullanıldı.

HIV paylaşımlarıyla gündem olan Karabük'te KYK yurdunda kalan öğrenci intihar etti - Resim : 6

KBÜ'nün kurulduğu günden bugüne akademik çalışmalar başta olmak üzere araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve uluslararası çalışmalarıyla dünyadaki üniversiteler arasında saygın konuma yükseldiği vurgulanan açıklamada, öğrencilerin de akademik gelişimleri ve girdikleri pek çok yarışmada elde ettikleri başarılarıyla Türkiye ve dünya çapında öne çıktığı belirtildi.

Kaynak: haberet.com

Muğla'da AVM'de cinayet! Sopa ile döve döve öldürdü Bitlis'te kaza! 16 kişi yaralandı FETÖ/PDY soruşturmasında soruları çalan 6 şüpheliye gözaltı Silahlı çatışmada yaşanan panik kamerada