İzmir'de 309 düzensiz göçmen yakalandı

Son Dakika: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Basmane bölgesi başta olmak üzere İzmir'de düzenlenen "Kalkan" operasyonlarında 309 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

İzmir'de 309 düzensiz göçmen yakalandı

İzmir Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet ve İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzce İzmir genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele çalışmaları kapsamında yabancı şahısların yoğun olarak bulunabileceği yerlerde, metruk binalarda, park-bahçelerde, oteller ile bu güzergahlara açılan bulvar, cadde ve sokaklarda yol uygulaması ve denetimler yapıldı.

İzmir'de 309 düzensiz göçmen yakalandı - Resim : 1

1257 Emniyet ve İl Göç İdaresi personelinin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda yabancı uyruklu şahısların yasal kalış durumları ve kayıtlı oldukları ilde bulunup bulunmadıkları kontrol edildi.

İzmir'de 309 düzensiz göçmen yakalandı - Resim : 2

Şehrin çeşitli semtlerinde konuşlandırılan 5 adet Mobil Göç Noktasında parmak izi sorgulamaları yapılan yabancılardan 309’unun düzensiz göçmen oldukları tespit edildi.

İzmir'de 309 düzensiz göçmen yakalandı - Resim : 3

Düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderme işlemleri başlatıldı.

İzmir'de 309 düzensiz göçmen yakalandı - Resim : 4

İşte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaşımı:

İstanbul'da yangın paniği Eşini öldürüp intihar etti Üstünden uçaksavar mermisi çıktı Öğretmenin darbettiği öğrenci konuştu