Ogün Samast böyle görüntülendi! Hakim karşısında ifade verecek

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in tetikçisi olarak 16 yıl 10 ay hapis yatan Ogün Samast, bugün hakim karşısına çıktı. Geçtiğimiz ay tahliye edilen Samast, bugün yıllar sonra ilk kez duruşmaya yaya olarak gelirken görüntülendi. Samast, adliye çıkışı eşiyle birlikte görüntülendi.

  • Geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan, hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen Ogün Samast'ın davasında bugün İstanbul'da duruşma görülüyor.
  • Samast duruşmaya SEGBİS sistemiyle Trabzon'dan bağlandı.

Ogün Samast böyle görüntülendi! Hakim karşısında ifade verecek - Resim : 1

EKİPLER TEYAKKUZDA

  • Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, FETÖ kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava kapsamında bugün SEGBİS sistemi ile İstanbul'daki duruşmaya katılmak üzere Trabzon'un Akçaabat Adliyesi'ne geldi.
  • Adliye çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, Ogün Samast'ın yaya olarak adliyeye geldiği gözlendi.

Ogün Samast böyle görüntülendi! Hakim karşısında ifade verecek - Resim : 2

  • Adliyeye yürüyerek giren, siyah şapka ve gözlük taktığı görülen Samast, Akçaabat 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davaya katılıp, ifade verecek.

Ogün Samast böyle görüntülendi! Hakim karşısında ifade verecek - Resim : 3

  • Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i silahla vurarak öldüren Ogün Samast, tahliyesinin ardından hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek' suçlamasıyla İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada SEGBİS üzerinden ifade vermek için geldiği Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki adliyeden ayıldı.

Ogün Samast böyle görüntülendi! Hakim karşısında ifade verecek - Resim : 4

  • Adliyeden eşi Selma ile çıkan Ogün Samast, gazetecilerin sorularına yanıt vermedi.

Ogün Samast böyle görüntülendi! Hakim karşısında ifade verecek - Resim : 5

  • Mahkeme salolunda sürekli geri dönerek eşine bakan Samast, adliye çıkışında kendisini bekleyen camları siyah kaplı otomobile binerek hızla bölgeden ayrıldı. 

Ogün Samast böyle görüntülendi! Hakim karşısında ifade verecek - Resim : 6

  • Duruşmada Samast, iddianamenin kendisine bugün ulaştığını ve inceleyemediğini belirterek mahkemeden savunma hazırlayabilmek için süre talep etti.

Ogün Samast böyle görüntülendi! Hakim karşısında ifade verecek - Resim : 7

  • Mahkeme, Ogün Samast ile avukatına savunmalarını hazırlayabilmeleri için süre verilmesine karar verdi.

Ogün Samast böyle görüntülendi! Hakim karşısında ifade verecek - Resim : 8

  • Daha sonra Samast, duruşmadaki SEGBİS bağlantısından ayrıldı.

YURT DIŞI YASAĞI GETİRİLDİ

  • "Suça sürüklenen çocuk" Ogün Samast hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmeden mahkeme, gelecek celse duruşmaya katılması için Akçaabat 1. Asliye Ceza Mahkemesine müzekkere yazılmasına ve savunmasının alınmasına da hükmetti.
  • Mahkeme heyeti, sanıklar Faruk Sarı ve Yahya Öztürk hakkındaki yakalama kararlarının infazının beklenmesine, Ersin Yolcu, Ahmet İskender ve Adem Sağlam hakkındaki adli kontrol kararlarının devamına karar verdi. Duruşma 6 Mart'a ertelendi.
Ankara'da FETÖ soruşturması! 4 şüpheli gözaltına alındı İzmir'de 41 düzensiz göçmen yakalandı Suç örgütü elebaşı Shaun Monaghan İstanbul'da yakalandı Evinde yalnız yaşayan adam ölü bulundu