Sakarya'da bir şahıs, "Arama yapacağım" bahanesiyle aldığı telefondan kendi hesabına 40 bin TL gönderdi

Sakarya'da yaşayan Sefa Ö., gittiği kafede hesabı ödedikten sonra annesini arama bahanesi ile iş yeri sahibinin telefonunu alıp, arka planda açık unutulan mobil bankacılık uygulamasından hesabına 40 bin TL gönderip, kaçtı. Kafedeki o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Sakarya'da bir şahıs, "Arama yapacağım" bahanesiyle aldığı telefondan kendi hesabına 40 bin TL gönderdi

Akılalmaz taktiklerin görüldüğü ve dikkat edilmesi gerektiğini tekrardan hatırladığımız olay, 2 Eylül tarihinde saat 18.00 sularında Sakarya Serdivan Mavi Durak bölgesindeki bir kafede meydana geldi.

Sakarya'da bir şahıs, "Arama yapacağım" bahanesiyle aldığı telefondan kendi hesabına 40 bin TL gönderdi - Resim : 1

Sefa Ö., üzerinde kredi kartı ve nakit olmadığını belirterek, 120 TL'lik hesap tutarını iş yeri sahibinin IBAN'ına göndermek istedi. İş yeri sahibi Oğuzhan A. da teklifi kabul edip, telefonundan hesap bilgilerinin olduğu mobil bankacılık uygulamasını açtı.

Sakarya'da bir şahıs, "Arama yapacağım" bahanesiyle aldığı telefondan kendi hesabına 40 bin TL gönderdi - Resim : 2

KOŞARAK KAÇTI

Sefa Ö., IBAN numarasına 120 TL'lik tutarı gönderdi. Sefa Ö., daha sonra annesini arayacağını söyleyip Oğuzhan A.'dan telefonunu istedi.

Sakarya'da bir şahıs, "Arama yapacağım" bahanesiyle aldığı telefondan kendi hesabına 40 bin TL gönderdi - Resim : 3

Oğuzhan A., arka planda mobil bankacılık uygulaması açık kalan telefonunu Sefa Ö.'ye verdi. Sefa Ö., uygulama üzerinden kendisine 40 bin TL gönderdi. Sefa Ö., ardından telefonu Oğuzhan A.'ya geri verip, kafeden çıktıktan sonra, koşarak kaçtı.

Sakarya'da bir şahıs, "Arama yapacağım" bahanesiyle aldığı telefondan kendi hesabına 40 bin TL gönderdi - Resim : 4

O ANLAR KAMERADA

Bir süre sonra hesabını kontrol eden ve parasının eksik olduğunu fark eden Oğuzhan A., dolandırıldığını fark ederek güvenlik kamerası görüntüleri ile polise başvurdu.

Sakarya'da bir şahıs, "Arama yapacağım" bahanesiyle aldığı telefondan kendi hesabına 40 bin TL gönderdi - Resim : 5

Oğuzhan A.'nın şikayetiyle harekete geçen polis ekipleri, Sefa Ö.'nün yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalar sürerken, Sefa Ö.'nün kafedeki anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Sakarya'da bir şahıs, "Arama yapacağım" bahanesiyle aldığı telefondan kendi hesabına 40 bin TL gönderdi - Resim : 6

"HER ZAMAN GELEN MÜŞTERİMİZ"

Kafe çalışanı Eren İpek, "Olay yaşandığında buradaydım. Her zaman gelen müşterimiz. Burada tatlı yedi, çay içti. Hesabını ödemeye kalktığında, üzerinde nakit olmadığını söyledi. Bizim işletme sahibimiz Oğuzhan Bey de IBAN adresini telefonundan açtı. 120 TL'lik hesap ücreti ödendi. Sonra 'Annemi arayacağım' diyerek telefonu, Oğuzhan Bey’den aldı. Banka uygulaması da açık kaldığı için 2-3 dakikada kendi hesabına toplam 40 bin TL yollamış. Telefonu Oğuzhan Bey’e geri verip, kapıdan çıktı. Kapıdan çıktıktan sonra da koşarak uzaklaşmış" dedi. 

Sakarya'da bir şahıs, "Arama yapacağım" bahanesiyle aldığı telefondan kendi hesabına 40 bin TL gönderdi - Resim : 7

Kaynak: DHA

Sakarya
Evi yakma sebebi çok şaşırttı Kısmetse Olur'un yarışmacıları tekme tokat kavga etti! Düğünde oynuyordu, kalbine yenik düştü: O anlar kamerada İşçi aracı kaza yaptı: Çok sayıda yaralı var