Şanlıurfa'da köpeklerden, büyükbaş hayvanlara kuduz salgını

Şanlıurfa Siverek'te kuduz vakası sebebiyle bir kişi hastaneye kaldırılmasıyla birlikte büyükbaş hayvanlarda da bu hastalık tespit edildi. Kuduz vakasının görüldüğü yerlerde karantina uygulaması başladı. Kaymakamlık, "Konuyla ilgili tedbirler alınmıştır." dedi.

Şanlıurfa'da köpeklerden, büyükbaş hayvanlara kuduz salgını

Şanlıurfa Siverek'te kuduz vakası görüldü. Bir kişi belirtiler üzerine tedavi altına alınırken, büyükbaş hayvanlarda da kuduz vakası tespit edildi. Siverek Kaymakamlığı yaptığı açıklamada, "İlçe Hıfzısıha Kurulu, toplanmış olup konuyla ilgili tedbirler almıştır" ifadeleri yer aldı.

Şanlıurfa'da köpeklerden, büyükbaş hayvanlara kuduz salgını - Resim : 1

KAYMAKAMLIĞIN AÇIKLAMASININ TAMAMI

Siverek Kaymakamlığının açıklamasının tamamı şöyle: 

"İlçemizde kuduz vakasından dolayı bir vatandaşımız tedavi görmekte olup yapılan araştırmada köpek saldırısı nedeniyle bazı büyükbaş hayvanlarda kuduz vakasına rastlanılmıştır. İlçe Hıfzısıha Kurulu toplanmış olup konuyla ilgili tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda, söz konusu yerlerde karantina uygulamalar yapılmıştır. Ayrıca Belediyemiz, Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bununla birlikte şüpheli durumların derhal yetkili mercilere bildirilmesi ve herhangi bir vakada ivedilikle sağlık kuruluşlarına müracaat edilmesi gerekmektedir"
Şanlıurfa'da köpeklerden, büyükbaş hayvanlara kuduz salgını - Resim : 2
Kaymakamlığın açıklaması
Şanlıurfa
Metrelerce yükseklikten aşağı atlamıştı: Ünlü ismin kızı çıktı Depremzedelere dolandırıcılıktan yargılanan şahsa hapis cezası Çöp konteynerinde bulunan ölü bebeğin annesi yakalandı Anne ile oğul evde ölü bulundu