Şile'de bulunan top mermileri imha edildi! Çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı

Geçtiğimiz cuma günü Şile Sofular Köyü'nde deniz tabanında bulunan top mermileri büyük panik uyandırmıştı. Mermilerin salı ya da çarşamba günü Sualtı Savunma Grup Komutanlığı timleri eşliğinde imha edileceği söylenmişti. Ekipler, bu sabah erken saatlerde imha çalışmalarına başladı. Çalışmalar sonucunda top mermileri imha edildi. İşte detaylar...

Şile Sofular Köyü, Sofular Halk Plajı'nda meydana gelen olay, geçtiğimiz cuma günü plaja yüzmeye gelen bir vatandaşın, denizde çok sayıda patlamamış top mermisi gördüğü yönünde yaptığı ihbarın ardından ortaya çıktı.

Mermilerin görülmesinin ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Jandarma ekipleri tarafından Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'na (SAS) haber verildi. Olay sonrası sahil boşaltılırken, plaja girişler de kapatıldı.

Şile'de bulunan top mermileri imha edildi! Çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı - Resim : 1

Top mermilerinin bulunduğu ilk gün olumsuz hava koşulları nedeniyle dalış yapılamazken, 29 Temmuz Cumartesi günü yapılan denizaltı çalışmalarında sahilden 10 metre uzaklıkta 1-1.5 metre derinlikte bölgeye dağılmış vaziyette 9 şüpheli cisim tespit edildi.

Şile'de bulunan top mermileri imha edildi! Çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı - Resim : 2

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve SAS Grup Komutanlığı tarafından yapılan görüntü incelemelerinde ise şüpheli cisimlerin top mermisi olduğu belirlendi.

Şile'de bulunan top mermileri imha edildi! Çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı - Resim : 3

30 Temmuz Pazar günü dalış gerçekleştiren SAS timi, olayın gerçekleştiği konumda en az 28 adet mühimmat tespit etti. Bu mühimmatlardan karaya çıkarılması mümkün vaziyette olan 8 tanesi teşhis ve imha için SAS timi tarafından karaya çıkarıldı.

Şile'de bulunan top mermileri imha edildi! Çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı - Resim : 4

1200 metrelik yarıçaplı sahada yerleşim yerlerinde ve plajlarda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasından sonra sabah saatlerinde mühimmatın imha işlemi için çalışma başlatıldı.

Şile'de bulunan top mermileri imha edildi! Çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı - Resim : 5

Şile'de bulunan top mermileri çalışmalar sonucunda imha edildi. 

Şile'de bulunan top mermileri imha edildi! Çalışmalar sabahın erken saatlerinde başladı - Resim : 6

Şile
Otomobil evin bahçesine düştü: Ölüler var Bursa'da yangın paniği Scooter ile taşımadıkları şey kalmadı Kaybolan genç kız sulama kanalında aranıyor