Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 33. gününde devam ediyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 19 Kasım tarihinde olumsuz hava şartlarından dolayı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisi batmıştı. 12 kişilik mürettebattan 5'inin cansız bedenine ulaşılmıştı. Kayıp 7 kişilik mürettebatı arama çalışmaları 33. gününde devam ediyor.

Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 33. gününde devam ediyor
  • Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı gemideki kayıp personeli arama çalışmaları kapsamında görevlilerce karadan tarama faaliyeti yürütülüyor.
  • Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), AFAD ve diğer ekipler, kayıp personeli arama çalışmalarını karadan ve denizden sürdürüyor.

Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 33. gününde devam ediyor - Resim : 1

  • Deniz Üs Komutanlığı personeli, botla liman içinde kıyı kesimlerini tararken, Sahil Güvenlik ekipleri de liman içinde ve dışında arama yapıyor.

NENE HATUN GEMİSİ DE DESTEK VERİYOR

  • Çalışmalara, her türlü hava şartları ve dünyanın tüm açık denizlerinde görev yapabilecek niteliklere sahip, gemi kazalarına, deniz kirliliğine ve yangınlara karşı KEGM'nin operasyonel gücünü artıran Nene Hatun Gemisi de destek veriyor.

Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 33. gününde devam ediyor - Resim : 2

  • Denizcilik Genel Müdürlüğü kontrolünde gemi kurtarma enkaz kaldırma şirketi de kayıp mürettebatı arama ve batık geminin enkazını kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 33. gününde devam ediyor - Resim : 3

  • Öte yandan batık gemideki kayıp denizcilerin devam eden arama kurtarma çalışmalarına yönelik Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 33. gününde devam ediyor - Resim : 4

  • Vali Hacıbektaşoğlu, toplantı sonrası bir araya geldiği kayıp denizcilerin yakınlarına, tüm imkanlar kullanılarak sahil bandında, liman içinde ve batık alanında karadan ve denizden yürütülen arama faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Zonguldak'ta batan geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 33. gününde devam ediyor - Resim : 5

Zonguldak
Otomobil nehre devrildi! 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu Çankırı'da kumarhane baskını Kahramanmaraş'ta tarihi eser araması!