Almanya’da 3 yılda vatandaşlık uygulaması sona erdi
Almanya’da koalisyon hükümeti, 3 yılda Alman vatandaşlığı kazanılması uygulamasını kaldırdı ve koruma statüsündeki mültecilerin aile birleşimini 2 yıl süreyle askıya alan iki düzenlemeyi onayladı.
Almanya’daki Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti’den oluşan koalisyon hükümeti, göçmen politikalarında sıkılaşmaya gidiyor.
Kabine, iyi uyum sağlayanlara 3 yılda Almanya vatandaşlığı verilmesini içeren ‘hızlı vatandaşlık’ düzenlemesinin iptal edilmesine karar verdi.
EN ERKEN 5 YILA ÇIKACAK
Alınan karara göre, hızlandırılmış vatandaşlık uygulamasının sona ermesiyle Almanya vatandaşlığına geçiş süresi 3 yıl yerine en erken 5 yıla çıkacak. Bu tasarının Federal Meclis'ten geçmesi bekleniyor.
MÜLTECİLERİN AİLE BİRLEŞİMİNİ 2 YIL ASKIYA ALDI
Kabinede kabul edilen ikinci önemli düzenleme ise koruma statüsündeki mültecilerin aile birleşimini ilgilendiriyor. Yeni tasarı Federal Meclis'te yasalaşırsa, Almanya'ya sığınan ve savaş bölgelerinden geldikleri için geri gönderilmeyen 'ikincil koruma statüsünde' olan mültecilerin, eş ve çocukları ile yakınlarını yanlarına almalarına 2 yıl süreyle izin verilmeyecek.
Bu iki düzenlemenin de Federal Meclis tarafından Temmuz ayına kadar onaylanıp yasalaşması bekleniyor. Almanya'nın attığı bu adımlar, ülkenin göç ve mülteci politikalarında daha katı bir dönemin başlayacağının sinyallerini veriyor.