İstanbul'da kentsel dönüşüme destek! 'Yarısı bizden' kampanyasının detayları belli oldu, öncelik kimde olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da kentsel dönüşüm için duyurduğu "Yarısı Bizden" kampanyası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Birçok vatandaş bunu yeni bir kampanya sandı. Ancak, karar Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı kampanyanın resmi prosedürü. Peki süreç nasıl ilerleyecek?

Haberin devamı için tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılında duyurduğu 'yarısı bizden' kampanyası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Erdoğan, 'Afet Yönetmeliği' gereğince İstanbul'da yapılması planlanan dönüşüm için başlattıkları kampanyayı şu şekilde duyurmuştu:

"Yarısı Bizden kampanyasıyla toplamda 350 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kampanyamız kapsamında her bağımsız bölüm için toplamda 1,5 milyon liralık destek vereceğiz. Bunun 100 bin lirası kira desteği olmak üzere 800 yüz bin lirası hibe, 700 bin lirası çok uygun şartlarda kredi şeklinde verilecektir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe, 700 bin liraya kadar da kredi verilecek. İş yerleri için ise 350 bin liraya kadar hibe, 350 bin liraya kadar da kredi desteği verilecek.