14 Mart Tıp Bayramı'na yönelik açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Yaslıyız"

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketlerinin ardından 1 aydan fazla süre geçti. 'Asrın felaketi' olarak adlandırılan depremler sonrası 48 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti. 14 Mart Tıp Bayramı'na yönelik açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu yılki 14 Mart'ın halkımızla yaraları sarma günü olduğunu vurgulayarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yılki 14 Mart'ın halkımızla yaraları sarma günü olduğunu vurgulayarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bir aydan fazla zaman geçti.

Yıkıcı depremlerin ardından 48 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti.

Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin ardından çok sayıda vatandaş ise yaralı olarak kurtuldu.

AFET BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Yaraların sarılmaya başlandığı afet bölgesinde ise çalışmalar devam ediyor. Türkiye'nin sağlık sistemi koronavirüs vakasında tüm dünyaya örnek olmuştu. Afet bölgesinde de aynı istikrarla çalışan sağlık çalışanları binlerce vatandaşın hayatına dokundu.

SAHRA HASTANELERİ HASTA KABUL EDİYOR
11 ile kurulan sahra hastanesi ve eczanelerle vatandaşların her türlü ihtiyacı giderilmeye çalışıldı. Bir diğer yandan ameliyatlar da tüm zorluklara rağmen gerçekleştirildi.


"BU YILKİ 14 MART, HALKIMIZLA YARALARI SARMA GÜNÜ"
Dünyada Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart'ın ise bu sene afet bölgesinde yaraları sarma günü olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

Tıp “Bayramı” olmayan bir 14 MART. Yaslıyız. Deprem bölgesinde yaşayan sağlık çalışanı arkadaşlarımızdan 505’i afette hayatını kaybetti. Toplam can kaybımız 48 Binin üzerinde. Başımız sağ olsun. Allah benzer acılar yaşatmasın. Bu yılki 14 Mart, halkımızla yaraları sarma günü.


"KENDİ ACIMIZI UNUTTUK"
Deprem bölgesinde büyük bir mücadele ortaya koyan sağlıkçılardan biri de acil tıp teknisyeni Gamze Sunar.

Yıkıma rağmen sağlıkçıların, mesleklerinin gereği olarak hislerini kenara bırakıp görevlerini sürdürdüklerini dile getiren Sunar, tek amaçlarının insanlara yardım etmek olduğunu vurguladı.

Sunar, "Depremin ilk anından beri buradayız. Yani kendi acımızı unuttuk. İnsanlara yardım ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz." dedi.


"GERİDE KALAN İNSANLARA YARDIMCI OLABİLMEK İÇİN BURADAYIZ"
Bir diğer isim ise paramedik Asena Umut.

Yaşanan afeti kelimelerle ifade etmenin mümkün olmayacağını belirten Umut, depremin şokunu atar atmaz evden çıktıklarında üzerlerinde bulunan kıyafetlerle göreve koştuklarını anlattı.

Umut, "Sağ olduğumuza şükrederek, geride kalan insanlara yardımcı olabilmek için buradayız. Görevimizin başındayız. Temennimiz acılarımızın, yaralarımızın sarılması, gerekli önlemlerin alınması." ifadelerini kullandı.

ılıçdaroğlu'nun Türk bayrağı iddiasına Soylu'dan yanıt: İnsanları birbirine düşürmenin ne anlamı var Gündem Samandağ Devlet Hastanesi yeniden hizmete açıldı! Gündem Bakan Çavuşoğlu ile Dendias telefonda görüştü Gündem Şanlıurfa'da kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu Gündem