10 yıl sonra ilk kez Büyükelçi Mutlu Şen, Mısır'a güven mektubu sundu

Türkiye ile Mısır arasında 10 yıldır devam eden soğuk rüzgarlar, düzeltilmeye devam edilirken seneler sonra bir ilk yaşandı. Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi'ye bugün güven mektubunu takdim etti.

10 yıl sonra ilk kez Büyükelçi Mutlu Şen, Mısır'a güven mektubu sundu
  • 2013 yılından beri Türkiye ile Mısır arasında devam eden zayıf ilişkiler, güçlendirilmeye başlandı. 10 yıl sonra ilk kez Sisi'ye güven mektubu sunuldu.
  • Türkiye ile Mısır, diplomatik ilişkileri geliştirmek için temaslarını artırmış, 4 Temmuz'daki açıklamada ilişkiler büyükelçilik seviyesine çıkarılmıştı. Bu kararla birlikte büyükelçi Salih Mutlu Şen oldu.
  • Şen, bugün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi'ye güven mektubunu sundu. Kahire Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Büyükelçi Salih Mutlu Şen, Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdel Fattah El-Sisi’ye bugün güven mektubunu sunmuştur" denildi.
Mısır Türkiye
İsrail'den Gazze'ye geçiş başlıyor İsrail'de muhalefetten Netanyahu'ya tepki! ABD'nin Suriye'deki üslerine saldırı! İsrail Gazze'de gazeteci öldürmeye devam ediyor