9 yıl boyunca bağırsaklarında kalan fetüs, 50 yaşındaki kadının ölümüne neden oldu

ABD'de 50 yaşındaki Afrikalı kadın, doğmamış bir cenini yaklaşık 9 yıl boyunca bağırsaklarında taşıyınca ciddi yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybetti. Doktorların ameliyat teklifi reddeden kadın kendisine 'büyü' yapıldığını iddia etti.

9 yıl boyunca bağırsaklarında kalan fetüs, 50 yaşındaki kadının ölümüne neden oldu

ABD'de ismi açıklanmayan Afrikalı bir kadın doğmamış bir cenini yaklaşık 9 yıl boyunca vücudunda taşıdıktan sonra ciddi yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybetti. Kadın, yemekten sonra mide krampları, hazımsızlık ve guruldama şikayeti ile doktora gidince şoke edici gerçekle karşılaştı. Yapılan incelemeler sonucu 50 yaşındaki kadının 9 yıl önce düşük yapmasına rağmen bağırsaklarına sıkışan kireçlenmiş bir fetüsün olduğu ortaya çıktı.

KENDİSİNE 'BÜYÜ' YAPILDIĞINI DÜŞÜNDÜ
50 yaşındaki kadın, sağlık durumunun Afrika'da birisinin kendisine yaptığı bir 'büyü' ile ilgili olduğuna inandığını söyleyerek reddetti. Kadın, Amerika Birleşik Devletleri'ne geldikten 14 ay sonra hayatını kaybetti. Doktorlar, kadının şikayetinin yetersiz beslenme ve açlıktan öldüğünü söyledi.

9 yıl boyunca bağırsaklarında kalan fetüs, 50 yaşındaki kadının ölümüne neden oldu - Resim : 1

Kadının bağırsaklarına sıkışan 'taş bebek' tıkanıklara yok açtı ve vücudu hayati besinleri ememez hale geldi. Bu durum kadının ölümüne yol açtı.

Kadının dokuzuncu çocuğu olan fetüs, 28'inci haftada kadının içinde gelişmeyi bıraktı. Ancak düşük yapmak yerine litopedion olarak bilinen duruma maruz kaldı.

DÜŞÜK YAPTIĞI İÇİN SUÇLANDI
Dokuzuncu hamileliği sırasında, bebeğinin artık hareket etmediğini fark ettikten sonra bir mülteci kampındaki bir doktor kliniğini ziyaret etti. Oradaki sağlık görevlileri, bebeğin kalp atışının olmadığını söylediler ve evde doğal olarak geçirmeye çalışmasını ve bu işe yaramazsa iki hafta içinde geri dönmesini tavsiye etti. Kadın, kendine söylenenleri yaptı ancak kliniğe döndüğünde, onu 'kötü iş yapmak' ve 'bebeği öldürmekle' suçlayan insanlar tarafından karşılandı. Bu, annenin tıbbi yardım almamaya karar vermeden önce eve koşup dua etmesine neden oldu.

Daha sonra ölü cenini dokuz yıl boyunca taşıdı ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleştirilmeden altı ay önce sağlık kontrolünden geçene kadar sağlık görevlileriyle hiçbir teması olmadı.

9 yıl boyunca bağırsaklarında kalan fetüs, 50 yaşındaki kadının ölümüne neden oldu - Resim : 2

Anne ABD'ye geldiğinde, ince bağırsağında bir tıkanıklık ve ana damarlarında sıkışma olduğunu ortaya çıkaran BT taramaları için alındı. Aynı zamanda karın içinde yaklaşık 6'ya 8 inç boyutunda ve bir iskelet içeren bir kitle gösterdi.

Doktorlar, kitleyi çıkarmak için ameliyat teklif ettiler, ancak o, durumun Tanzanya'da birinin ona yerleştirdiği bir lanetten kaynaklandığını söyleyerek reddetti. Kadın, doktorlara "Hazır olduğumda size haber vereceğim; Ben ölümden korkmuyorum." dedi.

Sağlık görevlileri sonunda onu mide şikayetlerine yardımcı olması için antibiyotik ve kan basıncını düşürmek için haplar almaya ikna etti. Ama ameliyatı reddetmeye devam etti. Başka bir randevuda, "Kalbimde bunu yapmak yok" dedi. Doktorlar hamileliğin vücudun neresinde gerçekleştiğini söyleyemediler ama muhtemelen rahmin dışında olduğu sonucuna vardılar.

Beklenen somut adım geliyor mu? Kiliseye saldırdılar Yunanistan'dan Türkiye açıklaması geldi AB'ye gelecek kış için gaz uyarısı