ABD'nin 26 eyaletinin valileri, Biden'a başkaldırdı

ABD'de 26 eyaletin Cumhuriyetçi valileri ile federal hükumetin göçmen konusundaki gerilimi tırmanıyor. Valiler ortak bildiri ile ABD Başkanı Joe Biden yönetimini ülkenin sınırlarını savunmak ve yasadışı göçmen akışına karşı tedbir almak istememekle suçlayıp Teksas eyaletinin kararına destek açıkladı.

ABD'nin 26 eyaletinin valileri, Biden'a başkaldırdı
  • ABD'de 26 eyaletin Cumhuriyetçi valileri ile federal hükümet arasında göçmenler konusundaki gerilim tırmanmaya devam ediyor.
  • Daha önce Teksas eyaletinin Cumhuriyetçi Valisi Greg Abbott, Biden'ın anayasal yeminine sadık kalmadığını ve göçmenlerin eyalete gelişini önleme konusunda taleplerine yanıt vermediğini belirterek eyaletin anayasal kendini savunma hakkını kullanacağını duyurmuştu. 
  • Valiler ortak bildiri ile ABD Başkanı Joe Biden yönetimini ülkenin sınırlarını savunmak ve yasadışı göçmen akışına karşı tedbir almak istememekle suçlayıp Teksas eyaletinin kararına destek açıkladı.
ABD'nin 26 eyaletinin valileri, Biden'a başkaldırdı - Resim : 1
Kırmızı renkli eyaletlerin Valileri
ABD
"Netanyahu insanlık önünde hesap verecek" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lahey'de verilen karara yönelik ilk açıklama Gazze'de 600 bin kişi kıtlık nedeniyle ölümle burun buruna İdlib yardım bekliyor