Amerika bu kareler ile sallanıyor: Eski ABD Başkanı Trump'ı yaka paça tutukladılar!

Eski ABD Başkanı Trump, cumartesi günü, Manhattan Bölge Savcısı'nın soruşturmasıyla ilgili 21 Mart Salı günü tutuklanmasını beklediğini duyurmuş ve bu nedenle protesto çağrısında bulunmuştu. Yaşananların ardından sosyal medyaya düşen Trump'ın gözaltına alındığı anlara ilişkin fotoğraflar herkesi şaşkına çevirdi.

Amerika bu kareler ile sallanıyor: Eski ABD Başkanı Trump'ı yaka paça tutukladılar!

Eski ABD Başkanı Trump, cumartesi günü, Manhattan Bölge Savcısı'nın soruşturmasıyla ilgili 21 Mart Salı günü tutuklanmasını beklediğini duyurmuş ve bu nedenle protesto çağrısında bulunmuştu.

Amerika bu kareler ile sallanıyor: Eski ABD Başkanı Trump'ı yaka paça tutukladılar! - Resim : 1

Trump, neden tutuklanmasını beklediği konusunda ayrıntı vermemişti.

17 Mart'ta Manhattan Bölge Mahkemesi, Trump'ın Mar-a-Lago malikanesinden ele geçirilen devlete ait "gizli belgelerle" ilgili avukatı Evan Corcoran'ı ifade vermeye çağırmıştı.

Amerika bu kareler ile sallanıyor: Eski ABD Başkanı Trump'ı yaka paça tutukladılar! - Resim : 2

Diğer taraftan New York savcılarının, eski Başkan Trump hakkında yetişkin filmleri yıldızı Stormy Daniels'a yapılan 130 bin dolarlık ödemeyle ilgili bir dava açmaya yakın olduğu bildiriliyor.

Daniels’in, Trump'ın başkanlık yarışına girmeden önce onunla bir ilişkisi olduğu ve 2016 başkanlık seçimlerinden önce 130 bin dolarlık sus payı aldığı iddia edilmişti.

Amerika bu kareler ile sallanıyor: Eski ABD Başkanı Trump'ı yaka paça tutukladılar! - Resim : 3

Trump'ın New York Polis Teşkilatı (NYPD) memurları tarafından gözaltına alındığını gösteren kareler sosyal medyada viral oldu.

Deepfake fotoğraflar bazı Sosyal Medya kullanıcılarının tepkisini çekerken, sahte fotoğraflara destek çıkanlar da oldu.

Amerika bu kareler ile sallanıyor: Eski ABD Başkanı Trump'ı yaka paça tutukladılar! - Resim : 4

ABD'nin en çok satılan gazetelerinden New York Post (NY Post), 'Trump'ın tutuklandığını gösterdiğini iddia eden ürkütücü deepfake fotoğraflar yayınlandı' başlığı okurlarının karşısına çıktı.

Haberde yapay zeka yardımı ile oluşturulan karelerin 4 milyon görüntüleme aldığı bilgisine yer verildi.

Amerika bu kareler ile sallanıyor: Eski ABD Başkanı Trump'ı yaka paça tutukladılar! - Resim : 5

NY Post haberinde şu ifadelere yer verdi;

'Rahatsız edici derecede gerçekçi görünen karelerin çoğu, bu durumun meşru olduğunu iddia eden Twitter kullanıcıları tarafından geniş çapta paylaşıldı.'

Amerika bu kareler ile sallanıyor: Eski ABD Başkanı Trump'ı yaka paça tutukladılar! - Resim : 6

Fransızlar Macron'a çok öfkeli Blinken'dan İslam alemine ramazan mesajı Mescid-i Aksa'da ilk teravih namazı kılındı İsrail'den fırlatılan İHA Suriye'ye düştü