Bugün ışıklar, depremde ölenlerin anısına bir saat kapanacak

WWF’in iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için 2007’den bu yana dünya genelinde milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleştirdiği küresel etkinlik Dünya Saati, bu yıl 6 Şubat depremlerinde ölenlerin anısına düzenleniyor.

Bugün ışıklar, depremde ölenlerin anısına bir saat kapanacak

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) çağrısıyla her yıl mart ayının son cumartesi günü dünya genelinde düzenlenen "Dünya Saati" etkinliği, bu akşam Maraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına Türkiye saati ile 20.30'da başlayacak.

WWF-Türkiye'nin öncülük ettiği etkinlik kapsamında Türkiye'de anıtların, kurumların ve evlerin ışıkları 21.30'a kadar kapalı kalacak.

Vakıf, Dünya Saati'nde depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşa edilebilmesi için bir de "Yeşil İyileşme" seferberliği çağrısı yapıyor:

YENİDEN İNŞA

Son yıllarda yaşadığımız ve büyük bir yıkıma yol açan depremler, orman yangınları, seller, toprak kaymaları gibi felaketlere karşı Türkiye'de bugüne kadar gösterilen yaklaşım genellikle afet sonrası çalışmalar üzerinde yoğunlaşırken, bu durum can, mal ve doğa kaybına yol açıyor. Dünya Saati'nde depremden etkilenen bölgelerin afetlere dirençli şekilde yeniden inşa edilebilmesi için #Yeşilİyileşme çağrısında bulunuyoruz. Telafisi olmayan acıları bir daha yaşamamak ve bilimin ışığında doğa ile uyumlu bir gelecek kurmak için ayağa kalkma sürecinin her aşamasının 'Yeşil İyileşme' ilkelerine göre ele alınması gerektiğini savunuyoruz. Sağlıklı bir gelecek için ekolojik altyapıyı tahrip eden planlar yerine sürdürülebilir, doğayla uyumlu, afetlere dirençli yaşam alanları kurmak için tüm Türkiye'yi "Yeşil İyileşme"ye destek olmaya davet ediyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü 2 günde 5'inci göçmen teknesi battı: 34 kayıp Çocuklar her iki ebeveynin de soyadını taşıyabilecek ABD'den İran'a uyarı