Çin İstanbul Başkonsolosu, Doğu Türkistan'daki soykırım kamplarını savundu

Çin'in İstanbul Başkonsolosu Çin'in Doğu Türkistan'da kurduğu soykırım kamplarını savundu. Başkonsolosu, 'Radikalizm düşüncesinden etkilenen kişi için. Onların beyinleri hastalıklı. Bu hastalığı iyileştirmek için o okulları kurduk.' dedi.

  • Çin, Doğu Türkistan'da kurduğu soykırım kamplarında, Uygur Türklerini yıllardır katlediyor. Ailesine ulaşamayan Uygur Türkleri uluslararası kamuoyuna sesini duyurmaya çalışıyor.
  • Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılanlar gözler önündeyken kamera karşısına geçen Çin'in İstanbul Başkonsolosu, Doğu Türkistan'daki soykırım kamplarını savundu. Soykırım kamplarında tutulan 15 milyon Uygur Türkü için 'beyinleri hastalıklı' diyen Başkonsolos tepkileri üzerine çekti.

"BEYİNLERİ HASTALIKLI"

Çin Başkonsolosu, 'Radikalizm düşüncesinden etkilenen kişi için. Onların beyinleri hastalıklı. Bu hastalığı iyileştirmek için o okulları kurduk.' dedi.

"KEREM'DEN TEPKİ"

Galatasaray'ın kaptanı Kerem Aktürkoğlu, o skandal paylaşımı alıntılayarak, "Hastalıklı olan onların beyinleri değil; hastalıklı olan, insanları ailelerinden zorla koparıp toplama kamplarına götüren soykırımcı zihniyet." dedi.

Biden ve Netanyahu telefonla görüştü! Filistin Devlet Başkanı Abbas Katar’da Bebeğini yanlışıkla fırına koyup öldürdü! Almanya'dan İsrail'e ziyaret