Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ABD'nin terör örgütü ile iş birliği yapılması doğru değil

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün afet bölgesini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile havadan inceledi. Ardından da iki mevkidaş bugün Ankara'da bir araya geldi. Çavuşoğlu, Blinken'ı Külliye'de kabul etti. 2 Bakan heyetler arası görüşmelere katıldı. Çavuşoğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarda, "DEAŞ'e karşı PKK/YPG gibi bizim düşmanımız olan terör örgütü ile iş birliği yapılması doğru değil." dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu ve Antony Blinken görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Basın toplantısında Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütleri konusu özelinde Türkiye-ABD ilişkileri soruldu.

Çavuşoğlu, teröre karşı başka bir terör oluşumuna destek vererek mücadele edilemeyeceğini belirterek konu özelinde ABD'nin Türkiye ile vardığı mutabakatlara uygun hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu ABD'nin terör örgütüyle iş birliği yapmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Biz herhangi bir terör örgütüne karşı bir başka terör örgütü ile iş birliği yapmanın yanlış olduğunu her zaman söylüyoruz. Dolayısıyla PKK/YPG'nin DEAŞ'le mücadele ettiği iddiasının doğru olmadığını biz her zaman kanıtladık. Bizim güçlü NATO müttefikleri olarak ideolojisi ne olursa olsun hedefi kim olursa olsun her türlü terör örgütü ile mücadele etmemiz lazım.

Siyasi irade varsa mücadele edecek kapasitemiz de var Türkiye ve ABD olarak. NATO için iki tane tehdit var. Birincisi Rusya ikincisi terörizm. Dolayısıyla biz NATO ülkeleri olarak kendimiz mücadele edemeyip de DEAŞ'e karşı PKK/YPG gibi bizim düşmanımız olan terör örgütü ile iş birliği yapılması doğru değil."

Kaynak: AA

Antony Blinken Mevlüt Çavuşoğlu