el-Ehli Baptist'ten sonra Şifa Hastanesi mi? İsrail ordusundan dikkat çeken açıklama

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari'nin son açıklaması, akıllara 500 kişinin öldüğü el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen saldırıyı getirdi. Hagari, Hamas'ın karargahının Gazze'deki en büyük hastanelerden biri olan Şifa Hastanesi'nde saklandığını iddia etti.

el-Ehli Baptist'ten sonra Şifa Hastanesi mi? İsrail ordusundan dikkat çeken açıklama

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari uluslararası medyaya verdiği özel brifingde Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki insani yardım altyapısını rutin olarak ve acil durumlarda terörist faaliyetlerinin yararına, teröristlerini ve terör örgütü liderlerini korumak için kullandığını dile getirdiği birtakım iddialarda bulundu.

el-Ehli Baptist'ten sonra Şifa Hastanesi mi? İsrail ordusundan dikkat çeken açıklama - Resim : 1
Daniel Hagari / İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü

Sözcü Hagari, söz konusu bu kuruluşun Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerinin merkezi, Gazze Şehri'nin kalbinde yer alan ve Gazze Şeridi'nin merkezi ve en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi olduğunu iddia etti.

Şifa Hastanesi'nde, terör örgütü Hamas liderlerinin faaliyetlerini yönlendirmek için kullandıkları birkaç yeraltı kompleksi ve hastaneye ulaşan ve hastaneden geçmeden Hamas karargahına girişe izin veren bir tünel bulunmaktadır.

el-Ehli Baptist'ten sonra Şifa Hastanesi mi? İsrail ordusundan dikkat çeken açıklama - Resim : 3

Hagari buna ek olarak, hastanenin içinde rutin ve acil durumlarda silahlı adamlarla yoğun bir şekilde çalışan bir Hamas iç güvenlik kontrol merkezi ve teröristlerin roket ateşi, kuvvetlerin hedef alınması ve silah ve mühimmat depolanmasının gerçekleştirildiği bir terörist karargahının bulunduğunu iddia etti.

Sözcü ayrıca hastanede Hamas'ın liderleri için canlı kalkan olarak yaklaşık 4 bin personel bulunduğunu öne sürdü.

el-Ehli Baptist'ten sonra Şifa Hastanesi mi? İsrail ordusundan dikkat çeken açıklama - Resim : 4

Hastanenin hastalar tarafından kullanılması gereken enerji altyapısının aslında aynı zamanda örgütün yeraltı terör altyapısı ve örgüt liderleri tarafından da kullanıldığını belirten Sözcü, Hamas'ın bu tesisi sivil halkı tehlikeye atarak kullanmaya devam ettiğini dile getirdi.

el-Ehli Baptist'ten sonra Şifa Hastanesi mi? İsrail ordusundan dikkat çeken açıklama - Resim : 5

Hamas'ın hastanedeki kullanımına ilişkin bilgilerin, İsrail istihbarat teşkilatlarının çok geniş bir yelpazedeki iyi bilgilendirilmiş kaynaklarına dayandığı belirtildi.

Kaynak: haberet.com

Filistin'den dünyaya mesaj: İsrail'i ateşkes ilan etmeye zorlayın Kızılay'ın Gazze'deki ekibi ile iletişim sağlanamıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki! ABD'li Yahudilerden ateşkes eylemi