Emekli Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Erdmann'dan Kılıçdaroğlu'na övgü dolu sözler

Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan seçimleri tüm dünya yakından takibe aldı. Yeni iktidarın kim olacağı merak konusuyken, seçimlere iki ay kala adaylara destek mesajları yağmaya başladı. DW Türkçe'ye konuşan emekli Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi yeniden birleştirecek yetenekte olduğuna inandığı ve dayanma gücüne sahip olduğunu düşündüğü için Adalet Yürüyüşü'nü anımsatarak bu seçimlerde kazanan isim olmasını dilediğini söyledi.

Emekli Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Erdmann'dan Kılıçdaroğlu'na övgü dolu sözler

YSK'nın seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklamasından bu yana tüm dünya Türkiye'de seçilecek olan Cumhurbaşkanının kim olacağını yakından takip ediyor.

Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanmışken Millet İttifakı geçtiğimiz haftalarda adaylarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak duyurmuştu.

Türkiye'de daha önceden görev yapmış olan emekli Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, DW Türkçe'de 2023 seçimlerinde desteklediği ismi açıkladı.

"TÜM TÜRKİYE'Yİ BİRLEŞTİRECEK GÜÇTE"
Eski Büyükelçi Erdmann, 2023'ün Mayıs ayında yapılacak olan seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini "Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi yeniden birleştirecek yetenekte olduğuna inanıyorum" ifadeleriyle açıkladı.

Emekli Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Erdmann'dan Kılıçdaroğlu'na övgü dolu sözler - Resim : 1

"6'LI MASAYI ÇOK ZOR GÖREVLER BEKLİYOR"
Açıklamasında "Altılı masayı ve onların cumhurbaşkanı adayını çok zor görevler bekliyor" diye konuşan Erdmann, "Kemal Kılıçdaroğlu kitleleri harekete geçiren bir siyasetçi değil, ama zaten Türkiye'nin şu dönem kitleleri elektirize eden ya da bölen bir lidere ihtiyacı yok. Ülkenin şu dönemde bir araya getiren, birleştiren bir lidere ihtiyacı var. Kılıçdaroğlu'nun olgulara dayalı tabiatı, alçak gönüllülüğü ve uzun yıllara dayanan siyasi tecrübesiyle, parçalanmış ve bölünmüş Türkiye'yi yeniden birleştirecek yetenekte olduğuna inanıyorum." ifadeleri ile sözlerine devam etti.

"HERKÜL GÖREVLERİ BUNLAR"
Son olarak Erdmann konuşmasını "Müsaadenizle başka bir noktaya daha dikkat çekmek isterim; Altılı masayı ve onların cumhurbaşkanı adayını çok zor görevler bekliyor, Almancada da dediğimiz gibi 'Herkül görevleri' bunlar. Yıllarca, özellikle de son 10 yılda hem de siyasetin her alanında yapılmış hataları birkaç ayda düzeltmeleri imkansız. O sorunları çözmek sabır gerektiriyor, dayanma gücü gerektiriyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nda o dayanma gücü var. O gücünü Ankara'dan İstanbul'a yaptığı Adalet Yürüyüşü'nde de gösterdi." sözleri ile sonlandırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu
NASA yeni uzay kıyafetini tanıttı! İran'da 5.3 büyüklüğünde deprem Rus savaş uçakları ABD İHA'sının üzerine yakıt boşaltarak düşürdü! O anlar kamerada Ankara-Washington arasında kriz çıkaran kareye ABD Genelkurmay Başkanı'ndan açıklama