Finlandiya'dan İsveç olmadan NATO'ya üyelik sinyali

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Finlandiya'nın İsveç olmadan da NATO'ya üye olabileceği sinyalini verdi. Niinistö, "Onay, Türkiye'nin kendi elinde" dedi.

Finlandiya'dan İsveç olmadan NATO'ya üyelik sinyali

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Niinistö, ana gündem maddesinin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreci olan basın toplantısında, İsveç olmadan da NATO üyesi olabileceklerinin sinyalini verdi.

Finlandiya parlamentosunda, 28 Şubat'ta NATO'ya üyelik süreci ile ilgili bir oylama yapılacağını belirten Niinistö, "Parlamento bu kararı verecek. Macaristan ve Türkiye de onaylarsa NATO'ya üye oluruz" dedi. Konuşmasının, bundan sonra Finlandiya'nın NATO üyeliğine destek vermeyeceği şeklinde anlaşılmaması gerektiğinin altını çizen Niinistö, "Onay, Türkiye'nin kendi elinde. Bu süreç hakkında biz bir şey yapamayız" ifadelerini kullandı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ise Finlandiya ile NATO'nun dışında çok yakın askeri iş birliğine sahip olduklarının altını çizerken NATO üyelik sürecinde bu yüzden yan yana olduklarını aktardı.

Kaynak: İHA

Filistin, BMGK'ya başvuracak Köpeğini gezdirirken timsah saldırısına uğrayan kadın hayatını kaybetti Ohio'daki kimyasal felaketten sonra şaşırtan manzara Azalan nüfusu artırmak için yeni evlilere 30 gün izin