Macron, önümüzdeki ay Çin'e gideceğini duyurdu

Ülkesinde emeklilik reformu protestolarıyla başı dertteki Fransa Cumhurbaşkanı, gözünü Çin'e dikti. Daha önce Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Çin ziyaretine eklemlenme talebinin reddedilmesi sonrası yeni bir hamle yapan Emmanuel Macron, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen eşliğinde Çin'e gideceğini duyurdu. Buna göre Fransız Başkan, Nisan ayında Xi Jinping ile görüşmek üzere yola çıkacak.

Macron, önümüzdeki ay Çin'e gideceğini duyurdu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, nisan ayı başlarında Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmek üzere Çin'e gitmeye hazırlanıyor. Macron, yaklaşmakta olan Çin ziyaretiyle ilgili açıklamasında, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in kendisine eşlik edeceğini belirtti.

Fransız haber ajansı AFP, Macron'un açıklamasının 'Batılı liderlerin Çin'i Ukrayna konusunda Rusya'ya baskı yapmaya çağırdığı bir dönemde geldiği' yorumunu yaptı.

Brüksel'deki baş ABD lobicisi gibi davranan ve Rusya'ya yaptırım üstüne yaptırım paketi çıkaran Von der Leyen'in Fransa liderinin Çin ziyaretindeki mevcudiyeti, Pekin'deki gündemin Rusya'ya odaklanacağının işareti.

Bugün Brüksel'deki AB liderleri zirvesinin ardından açıklamalar yapan Macron, Çin'e 'birleşik bir ses' sunmak için gezisinin bir bölümünde Komisyon Başkanı'nın kendisiyle gelmesini istediğini söyledi.

Daha önce Pekin'e 'Moskova'yı Ukrayna'daki çatışmaları bitirmeye ikna etme' çağrıları yapmış Fransa lideri, 'Çin'in çabalarının olumlu olduğu, ama barışın ancak Rusya'nın askerlerini çekmesiyle sağlanabileceğinde' ısrar etmişti.

İran'a ait İHA, Suriye'deki ABD üssüne saldırdı ABD'li senatör Bob Mendez'den Türkiye'ye nefret sözleri Twitter'da artık her şey parayla İran'da 5.6 büyüklüğünde deprem