Ganire Paşayeva kimdir, kaç yaşında? Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva neden öldü, hastalığı neydi?

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti. Bakü'de hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavi gören Ganire Paşayeva yaşamını yitirdi. Ölüm haberi sonrasında Ganire Paşayeva kimdir, kaç yaşında, neden öldü, hastalığı neydi merak ediliyor. İşte Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva hakkındaki bilgiler...

Ganire Paşayeva kimdir, kaç yaşında? Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva neden öldü, hastalığı neydi?

Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Milletvekili Ganire Paşayeva hayatını kaybetti. Paşayeva’nın ailesi tarafından yapılan açıklamada, 23 Eylül’de komaya giren Paşayeva’nın tedavi gördüğü başkent Bakü’deki Merkez Klinik Hastanesi’nde hayatını kaybettiği duyuruldu. Peki, Azerbaycanlı milletvekili Ganire Paşayeva kimdir, kaç yaşında, neden öldü, hastalığı neydi?

Ganire Paşayeva kimdir, kaç yaşında? Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva neden öldü, hastalığı neydi? - Resim : 1

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR?

Ganire Paşayeva 24 Mart 1975'te Azerbaycan'ın Tovuz şehrinde doğdu.
Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun olan Paşayeva, 1998'de televizyonculuğa başladı.

Paşayeva, 2005'te Haydar Aliyev Fonu'nun Halkla İlişkiler Departmanının başına geçti.

Kısa bir süre sonra 6 Kasım 2005'te yapılan parlamento seçiminde Tovuz Milletvekili seçilen Paşayeva, mecliste farklı görevlerde bulundu.

Paşayeva, son olarak Milli Meclisin Kültür Komisyonu başkanlığını da yürütüyordu.

Paşayeva İngilizce ve Rusça biliyordu.

Ganire Paşayeva kimdir, kaç yaşında? Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva neden öldü, hastalığı neydi? - Resim : 2

GANİRE PAŞAYEVA NEDEN ÖLDÜ?

Ganire Paşayeva, 23 Eylül'de bilinmeyen bir nedenle komaya girmişti. Türkiye'den de doktorların müdahale için Bakü'deki Merkez Klinik Hastanesine gittiği bildirildi. Fakat kötü haber ailesi tarafından duyuruldu.

Ganire Paşayeva kimdir, kaç yaşında? Azerbaycan milletvekili Ganire Paşayeva neden öldü, hastalığı neydi? - Resim : 3

İlk komaya girdiği zaman sosyal medya yayılan öldü haberi sonrasında Paşayeva'nın sağlık durumuyla ilgili son durumu Fulya Öztürk CNN TÜRK canlı yayınında aktarmıştı. Öztürk şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yaklaşık bir iki saat önce sosyal medyada ‘öldü’ haberi çıktı. Gerçekten hepimizi çok üzdü. Ganire Paşayeva, Türk dünyası için önemli bir isim. Durumu çok ciddi, yoğun bakımda. Öldü haberleri geldi, bu haber yalan. Geçen yıl kilo alıyor, kilo aldığı için de mide küçültme ameliyatı oluyor. Bir yıl boyunca hep rahatsızlıklar yaşamış. İki gün önce evinde gece 3'e doğru bir anda tansiyonu 4'e düşüyor. Hemen yanındaki yardımcıları hastaneye yetiştiriyorlar. Durumu çok çok kritik."

kimdir
Azerbaycan'ın Karabağ’da verdiği şehit sayısı yükseldi Hollanda'da silahlı saldırı: 2 ölü Pakistan'da kırmızı alarm! 80 bin kişide görüldü ABD'li yeni senatör Ben Cardin'in Türkiye sözleri gündem oldu