Güney Kıbrıs'ta, Türk kızı Asya Karaali’ye ırkçı saldırı! Türkçe konuştuğunu yapmadıklarını bırakmadılar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı 25 yaşındaki Asya Karaali, tatil için gittiği Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde ırkçı saldırıya uğradı. Darbedildikten sonra 2 metrelik duvardan aşağıya atılan Karaali'nin vücudunda kırıklar var. O anlar güvenlik kameralarına yansırken Güney Kıbrıs lideri, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı arayarak saldırıyı kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. 2 saldırgan yakalandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı 25 yaşındaki Asya Karaali, cuma günü gittiği Güney Kıbrıs'ın Aya Napa kentinde 3 kişi tarafından ırkçı saldırıya uğradı. Saldırganlar, Karaali'yi darbettikten sonra duvardan attı. O anlar güvenlik kameralarına da yansıdı.

VÜCUDUNDA KIRIKLAR OLUŞTU

2 metre yüksekliğindeki duvardan aşağı atılan genç kadın hastaneye kaldırılırken yüzünde morluklar, vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

Asya Karaali
Asya Karaali

ERSİN TATAR, ASYA'YI ARADI

Olayla ilgili KKTC Cumhurbaşkanlığından yazılı açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Asya'yı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

GÜNEY KIBRIS'TAN AÇIKLAMA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis de Tatar'ı aradı. Olaydan duyduğu üzüntüyü iletti, saldırıyı kınadı.

Asya Karaali
Asya Karaali

GKRY MECLİS BAŞKANI SALDIRIYI KINADI

Karaali'nin darp edilmesi hakkında açıklama yapan GKRY Meclis Başkanı Anna Dimitriu, saldırıyı ve şiddet, ırkçılık ve yabancı düşmanlığına ilişkin olayları kınadığını ifade ederek, son günlerdeki şiddet, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı olaylarının, münferit olarak ele alınmaması gerektiğine dikkat çekti.

SALDIRIDA IRKÇILIK İHTİMALİ DIŞLANMADI

Gazimağusa Polis Basın Sözcüsü Stiv Theodolu ise yaptığı açıklamada, sorgu makamlarının bölgedeki kamera kayıtlarından elde ettikleri görsel materyali incelediğini söyledi. Theodolu, yapılan değerlendirme neticesinde olaya, tutuklanan iki kişi dışında, üçüncü bir şahsın da müdahil olduğunun görüldüğünü belirtti. Olayın ırkçılık nedeniyle çıkıp çıkmadığı şeklindeki soru üzerine Theodolu, tüm ihtimallerin değerlendirildiğini söyledi.

Asya Karaali saldırganı
Asya Karaali saldırganı

KARAALİ GKRY'DE İKİNCİ KEZ İFADE VERDİ

Karaali'nin dün GKRY'ye giderek, ikinci kez ifade verdiği ve iki saldırganı teşhis ettiği belirtildi.

IRKÇI SALDIRGANLARA 4 GÜNLÜK TUTUKLAMA

GKRY polisi tarafından dün yakalanan 22 ve 30 yaşındaki iki zanlıya Gazimağusa Rum Kaza Mahkemesi tarafından 4 gün tutukluluk verildi.

Kaynak: İHA

Mehmetçik, Balkanlar'ın güvenliği için Kosova'da Bilim insanlarından 'karbondioksit' uyarısı Maduro’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğraflı yeni paylaşım! Schengen vizesi kriziyle ilgili yeni açıklama