İsrail askerleri, Nur Şems Mülteci Kampından büyük zararlar vererek ayrıldı.

İsrail, Batı Şeria'daki Nur Şems Mülteci Kampı'ndan ardında büyük bir yıkım bırakarak geri çekildi.

İsrail askerleri, Nur Şems Mülteci Kampından büyük zararlar vererek ayrıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nur Şems Mülteci Kampı sakinleri, İsrail'in, 52 saat süren saldırıların ardından geride büyük bir yıkım bırakarak buradan çekildiğini duyurdu.

İsrail askerleri, Nur Şems Mülteci Kampından büyük zararlar vererek ayrıldı. - Resim : 1

İsrail'in geri çekilmesinin ardından günün ilk saatleriyle birlikte kampın yaşanmaz hale geldiği görüldü.

İsrail askerleri, Nur Şems Mülteci Kampından büyük zararlar vererek ayrıldı. - Resim : 2

14 FİLİSTİN'Lİ HAYATINI KAYBETTİ

Kamp bölgesinde oluşan ciddi hasarın yanı sıra 14 Filistinli'nin hayatını kaybettiği belirtildi.Çok sayıda kişinin yaralanmasına sebep olan saldırılar, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim ve Nablus şehirlerini birbirine bağlayan Nur Şems Mülteci Kampı'nIn ana yolunda da yıkıma yol açtığı öğrenildi.

İsrail askerleri, Nur Şems Mülteci Kampından büyük zararlar vererek ayrıldı. - Resim : 3

BİNALARDA CİDDİ HASARLAR VAR

Binaların tamamı ya da bir kısmının yıkıldığı, duvarlarda kurşun izlerinin görüldüğü Menşiye Mahallesi ise en şiddetli çatışmalara sahne olurken ,binaların birçoğunun yıkıldığı ve zarar gördüğü Menşiye mahallesinde şiddetli çatışmalar yaşandı.

İsrail askerleri, Nur Şems Mülteci Kampından büyük zararlar vererek ayrıldı. - Resim : 4

"EVİMİZİ SAVUNMA HAKKIMIZ VAR"

Filistinli Velid Şafii  ise mahalleye baskın düzenlenip kuşatma altına alınması, İsrail ordusuna ait buldozerlerle girilip evlerin hedef alınması karşısında şaşırdıklarını söyledi.

İsrail askerlerinin, evine baskın düzenlediğini, içerisindekileri kullanılmaz hale getirdiğini ifade eden  Şafii, "Pek çok ev patlatıldı, içerisindekiler tahrip edildi. Bunlar intikam eyleminden başka bir şey değil" dedi.

İsrail askerleri, Nur Şems Mülteci Kampından büyük zararlar vererek ayrıldı. - Resim : 5

İsrail ordusunun kampta gerçekleştirdiği askeri operasyonların, bölgeyi "yaşanmaz bir yer haline getirmeyi" amaçladığına işaret eden Şafii, şunları söyledi:

"İşgal eden biz değiliz, onlar kampa geldiler ve her şeyi yok ettiler, çok sayıda kişiyi öldürdüler ya da yaraladılar. Bizim de evimizi, namusumuzu savunma hakkımız var."

İsrail askerleri, Nur Şems Mülteci Kampından büyük zararlar vererek ayrıldı. - Resim : 6

İSRAİL NUR ŞEMS KAMPI'NA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail ordu radyosu, 18 Nisan'da, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı'na yönelik "geniş çaplı askeri operasyon" başlatıldığını duyurmuştu.

İsrail askerlerinin, Nur Şems Mülteci Kampı'ndaki saldırılarında 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seneler sonra Irak'a kritik ziyaret! 20'yi aşkın anlaşma imzalanacak Darbe hazırlığı şüphesiyle aranan iş adamı yakalandı Norveçli doktordan 'Gazze' tepkisi Netanyahu'dan Hamas açıklaması