İsveç: Kendimizi terör örgütü PKK'yı önlemeye adayacağız

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, ülkesinin uluslararası terörizme karşı Türkiye ile birlikte mücadele edeceğini belirttiği konuşmasında "Kendimizi terör örgütü PKK'nın İsveç'teki faaliyetlerini önlemeye adayacağız. Bu hem bizim güvenliğimiz, hem de Türkiye'nin güvenliği için önemlidir." ifadesini kullandı.

İsveç: Kendimizi terör örgütü PKK'yı önlemeye adayacağız

Litvanya'nın başkentinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye, İsveç ve NATO arasında varılan uzlaşıyı ve Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya üyeliğini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk etme kararını değerlendiren İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, terör örgütü PKK ile ilgili açıklamaları ile dikkat çekti.

Jonson, söz konusu açıklamasında "Türkiye ile uluslararası terörizme karşı beraber mücadele edeceğiz. Kendimizi terör örgütü PKK'nın İsveç'teki faaliyetlerini önlemeye adayacağız. Bu hem bizim güvenliğimiz, hem de Türkiye'nin güvenliği için önemlidir." ifadelerine yer verdi.

Bir gazetecinin "Vilnius'teki toplantıda Türkiye ile varılan uzlaşı sonucunda İsveç, YPG/PYD'yi ve FETÖ’yü terör örgütü olarak mı görüyor?" sorusuna yanıt veren Jonson, "Buna net cevap veremem, zira toplantıda ben yoktum, Adalet Bakanı Gunnar Strömmer vardı." dedi.

Kaynak: AA

Çocuk sandılar 41 yaşında çıktı Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e linç üzerine linç! İtalya'dan AB üyeliği açıklaması geldi! Netanyahu görevden alınabilir