James Jeffrey'den flaş Türkiye-Yunanistan yorumu! Türkiye'nin daha büyük meseleleri var

ABD'nin eski DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye ile ABD'nin ilişkilerinin iyiye gideceği açıklamasında bulundu. Akdeniz'deki gelişmelere de değinen Jeffrey, Türkiye'nin Yunanistan takıntısı yok, daha büyük meseleleri var" dedi.

James Jeffrey'den flaş Türkiye-Yunanistan yorumu! Türkiye'nin daha büyük meseleleri var

ABD'nin eski DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi James Jeffrey, Atlantik Konseyinin düzenlediği panelde Türkiye hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Yunanistan konusunda takıntılı olmadığını belirten Jeffrey, "Onların daha büyük meseleleri var" dedi.

James Jeffrey
ABD'nin eski DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi James Jeffrey

TÜRKİYE ABD İLİŞKİLERİ İYİLEŞECEK Mİ?

Türk-Amerikan ilişkileri ve Türkiye dış politikasının masaya yatırıldığı konseyde Jeffrey, Washington ile Ankara arasındaki ilişkilerin iyileşmesini beklediğini söyledi.

İki ülke ilişkilerinin geçen yıla nazaran zaten belirli ölçüde iyileştiğine işaret eden Jeffrey, ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tebrik etmesinin "ilişkileri tamir etmek için büyük bir adım" olduğunu söyledi.

Jeffrey, ABD ve İngiltere dışında NATO içerisinde Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını en çok zora sokan ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi.

ABD'de bazılarının Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamaya yakın olduğunu iddia ettiklerine de değinen Jeffrey, "Onun (Erdoğan) bu hafta ne yapacağı konusunda zerre fikrim yok." diyerek, bu söylentilerin iddiadan öteye geçmediğini ifade etti.

James Jeffrey'den flaş Türkiye-Yunanistan yorumu! Türkiye'nin daha büyük meseleleri var - Resim : 2

"BAZI ÜLKELER TÜRKİYE'Yİ AB'DE İSTEMİYOR"

Jeffrey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarda bulunduğu süre zarfında, özellikle de 2009-2010 yıllarında Batı ülkeleri ile yakın ilişkiler gözettiğini, ilk kez bir Türk liderin Kıbrıs konusunda anlaşmaya hazır olduğunu, Avrupa Birliği'ne (AB) girme konusunda reformlar yaptığını ancak Kıbrıs konusundaki Annan Planı'nın Rumlar tarafından geri çevrildiğini, AB içerisinde de bazı ülkelerin Türkiye'yi üye olarak istemediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabalarının karşılıksız kaldığını ifade eden Jeffrey, "Dolayısıyla (dış politikada) bağımsız hareket etmeye devam edecek ve bu ülkenin büyüklüğü, kabiliyetleri dikkate alındığına bu, rasyonel bir karardır." diye konuştu.

James Jeffrey'den flaş Türkiye-Yunanistan yorumu! Türkiye'nin daha büyük meseleleri var - Resim : 3

"YUNANİSTAN TAKINTILI TÜRKİYE DEĞİL"

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimlere da değinen Jeffrey, Türkiye'ye takıntılı olmanın Yunan dış politikasının ana unsurlarından biri olduğunu ifade ederek, "Düşmanlıklar ve rahatsızlıklar ne olursa olsun Türklerin Yunanistan konusunda bir takıntısı söz konusu değil. Onların çok daha büyük meseleleri var." dedi

Jeffrey, ABD yönetiminin Suriye'de terör örgütü YPG/PKK ile ilişkilerine de dikkat etmesinin gerekli olduğunu belirtti.

James Jeffrey'den flaş Türkiye-Yunanistan yorumu! Türkiye'nin daha büyük meseleleri var - Resim : 4

Yunanistan ABD
Tüyler ürperten infaz! Gazeteci ormanda vahşice öldürüldü! Samuray kılıcıyla... Schengen çıkmazında son durum ne? NATO'dan Ankara'ya kritik ziyaret Macron: NATO bünyesinde yeni bir savunma kolu kurulmalı