Kongo'da M çiçeği salgını

Kongo Cumhuriyeti’nde başkent Brazavil de dahil olmak üzere 5 bölgede M çiçeği (mpox) vakasının belirlenmesinin akabinde, salgın ilan edildi.

Kongo'da M çiçeği salgını
  • Kongo Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Gilbert Mokoki, açıklamasında, ülkede 19 M çiçeği (mpox) vakası tespit edilmesinin ardından, salgın ilan edildiğini bildirdi.

Kongo'da M çiçeği salgını - Resim : 1

ŞÜPHELİ VAKALARDAN KAÇINMA ÇAĞRISI

  • Şimdiye kadar hiç ölüm vakası olmadığına vurgu yapan Mokoki, halka, şüpheli vakalardan ve hayvanlarla yakın temastan kaçınma çağrısı yaptı.

Kongo'da M çiçeği salgını - Resim : 2

  • Endemik bir virüsün yol açtığı nadir hastalıklardan biri olarak bilinen mpox, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere 2'ye ayrılıyor.

Kongo'da M çiçeği salgını - Resim : 3

  • Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

Kongo'da M çiçeği salgını - Resim : 4

  • Dünya Sağlık Örgütü, 28 Kasım 2023'te damgalanma ve ırkçılık endişelerini ileri sürerek, virüse “maymun çiçeği” yerine "mpox" adının verildiğini açıklamıştı.
Rus Bakan Yardımcısı rüşvetten gözaltına alındı ABD'den soykırım İsrail ve Ukrayna'ya dev savunma yardımı Aliyev: Ermenistan ile barış hiç olmadığı kadar yakın İlk sınır taşı yerleştirildi