Kremlin'den Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklama

Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, şubat ayında Türkiye'ye ziyaret etmesi için hazırlık yapıldığı belirtildi.

Kremlin'den Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklama

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in beklenen Türkiye ziyareti için tarih verdi.

Uşakov,, Putin'in, şubat ayında Türkiye'ye ziyaret etmesi için hazırlık yapıldığını açıkladı.

ANA GÜNDEM UKRAYNA

Uşakov, Ukrayna meselesinin Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinde ana konulardan biri olacağı bilgisini paylaştı.

Tahıl koridoru ve Suriye meselesi de masada yer alacak konular arasında olacak.

"MÜZAKERELERİ DURDURAN BİZ DEĞİLİZ"

Batı basınında Rusya'nın Ukrayna ile barış müzakerelerine hazır olduğu yönünde çıkan haberleri değerlendiren Uşakov şunları kaydetti:

Bu doğru değil. Farklı ülkelerden gelen taleplere, bu konuda hazır olduğumuza dair yanıt veriyoruz. Başından beri buna hazırdık. Bu müzakereleri durduran biz değiliz. Biz buna hazırız ama bizimle konuşacak kimse yok çünkü Ukrayna tarafı, Ruslarla müzakere etmeyi kendisi için yasakladı.

 

Ticaret Bakanı Filistinli iş insanlarıyla görüştü Gazze'deki Emel Hastanesi'nin cerrahi bölüm durdu Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili istifa etti Putin'in Türkiye'ye ne zaman geleceği belli oldu