Lavrov'dan NATO Zirvesi sonrası dünyayı ayağa kaldıran adım: Nükleer tehdit sayılacak

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, NATO zirvesi sonrası yaptığı açıklamada Rusya'nın, Ukrayna'ya gönderilecek olan Batı tipi F-16 savaş uçaklarını atom silahları taşıma kapasiteleri sebebiyle 'nükleer' bir tehdit olarak göreceğini söyledi.

Lavrov'dan NATO Zirvesi sonrası dünyayı ayağa kaldıran adım: Nükleer tehdit sayılacak

Tarihi NATO zirvesi sonrası Rusya'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Rusya, ABD'den Ukrayna'ya verilmesi planlanan F-16 tipi savaş uçaklarının atom silahları taşıma kapasiteleri nedeniyle 'nükleer' bir tehdit olarak göreceğini duyurdu.

LAVROV'DAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD'nin F-16'ları Ukrayna'ya devretme planı hakkında açıklamalarda bulundu.

Lavrov tarafından yapılan açıklamada, "Rusya bu uçakların nükleer silah taşıma kabiliyetini görmezden gelemez. Burada hiçbir güvence yardımcı olmaz." ifadelerine yer verildi.

Bununla birlikte Lavrov, "Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bu tür sistemlere sahip olmasını nükleer alanda Batı'dan bir tehdit olarak değerlendireceğiz." dedi.

UKRAYNALI PİLOTLAR KOALİSYON ÜLKELERİ TARAFINDAN EĞİTİLECEK

Moscow Times'ta yer alan habere göre; Hollanda ve Danimarka'nın da aralarında bulunduğu 11 ulustan oluşan bir koalisyonun, Ukraynalı pilotları ABD yapımı uçakları kullanma konusunda eğitmesi planlanıyor.

Program, ABD'nin harekete onay vermesinin ardından ağustos ayında Danimarka'da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzedelere konut mesajı İsveç Yüksek Mahkemesi iki FETÖ'cünün Türkiye'ye iadesini durdurdu Yunan solu Trakya'dan devam Dünya basınında gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan