Netanyahu'dan Refah'taki katliam için akılalmaz açıklama: Trajik hata

İsrail Başbakanı Netanyahu, mecliste yaptığı konuşmada İsrail ordusunun dün akşam Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına yaptığı ve 40 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı "trajik hata" olarak yorumladı.

Netanyahu'dan Refah'taki katliam için akılalmaz açıklama: Trajik hata
  • İsrail Meclisi'nde konuşan Netanyahu, ülkesinin 7 Ekim'den bu yana insanlık felaketine yol açtığı Gazze'deki saldırılarıyla ilgili açıklamada bulunurken dün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına yapılan saldırıyı "trajik hata" olarak niteleyerek saldırıyı araştırdıklarını ifade etti.

"SAVAŞI BİTİRMEYE NİYETİM YOK"

  • Muhalefet milletvekillerinin bağırışlarıyla kesilen konuşmasında Netanyahu, "Refah'ta savaşçı olmayan yaklaşık 1 milyon kişiyi tahliye ettik ve savaşçı olmayanlara zarar vermemek için azami çaba göstermemize rağmen maalesef bir şeyler trajik bir şekilde yanlış gitti. Olayı araştırıyoruz ve sonuçlara ulaşacağız, çünkü bu bizim politikamız" dedi.
  • Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların devam edeceğini vurgulayan Netanyahu, "Her hedefe ulaşılmadan savaşı bitirmeye niyetim yok" ifadelerini kullandı.
İsrail'in Refah'a saldırılarına tepki! Refah Sınır Kapısı'nda gergin anlar Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan acil ateşkes çağrısı Norveç Dışişleri Bakanı Eide: “Filistin devletini tanımak için en doğru zaman”