Son Dakika: Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun silahlı saldırıda yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, saldırganın yakalandığı bildirildi.

  • Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun silahlı saldırıda yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı, saldırganın yakalandığı bildirildi.

Son Dakika: Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı - Resim : 1

  • Slovakya Haber Ajansı (TARS) haberine göre, ülkenin Trencin bölgesinde yer alan Handlova kasabasındaki Kültür Evi'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, binaya silahla ateş açıldı.

"HAYATİ TEHLİKESİ VAR"

  • Silahlı saldırıda Slovakya'da 3 dönem başbakanlık koltuğuna oturan Robert Fico'nun yaralandığı ve yakındaki bir hastaneye sevk edildiği kaydedildi.
  • Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun sosyal medya platformu Facebook resmi hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
R. Fico bugün suikasta uğradı. Birçok kez vuruldu ve şu anda hayati tehlikesi bulunuyor. Şu anda helikopterle Banska Bystrica'ya naklediliyor çünkü Bratislava'ya (başkent) ulaşması acil müdahale gereği çok uzun sürecek. Önümüzdeki birkaç saatte durumu netleşecek.

SALDIRGAN YAKALANDI

  • Saldırgan olay yerinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
  • Göreve geldikten sonra Ukrayna'ya askeri yardımı askıya alan ve Rusya ile iletişimi tekrar tesis eden Fico, "Rusya yanlısı bir siyaset izlemekle" eleştiriliyordu.
  • Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová saldırıyı 'barbarca' olarak tanımlarken, Başbakan Fico'nun sağlığına kavuşacağına inandığını belirtti.

Kaynak: haberet.com

İsrailli Bakan'dan skandal çağrı BM: Gazze'de hiç kimse güvende değil Tel Aviv'den dikkat çeken hamle! İsrail'e skandal çağrı: Gazze'de nükleer silah kullanabilirsin