Son Dakika: Uçağı kaybolan Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Chilima hayatını kaybetti

Son Dakika: Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Klaus Chilima'yı ve beraberindeki 9 kişiyi taşıyan ve kaybolan uçağın arama çalışmaları sonuç verdi. Uçak bulunurken Chilima ve beraberindeki 9 yolcunun hayatını kaybettiği açıklandı.

Son Dakika: Uçağı kaybolan Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Chilima hayatını kaybetti
  • Malavi Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, Chilima ve beraberindeki 9 yolcuyu taşıyan askeri uçakla irtibatın kesildiği bildirilmişti.

Son Dakika: Uçağı kaybolan Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Chilima hayatını kaybetti - Resim : 1

MALAVİ DEVLET BAŞKANI ÖLÜM HABERİNİ DUYURDU

  • Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera, dün radardan kaybolan askeri uçakta yer alan Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Klaus Chilima ve beraberindeki 9 yolcunun hayatını kaybettiğini duyurdu.
Son Dakika: Uçağı kaybolan Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Chilima hayatını kaybetti - Resim : 2
Saulos Klaus Chilima / Malavi Devlet Başkan Yardımcısı
  • Kayıp uçak hakkında açıklama yapan Chakwera, "Arama-kurtarma ekipleri kaza sonucu tamamen tahrip olan uçağı buldu. Devlet Başkan Yardımcısı ve uçakta bulunan diğer kişiler hayatını kaybetti" dedi.

Son Dakika: Uçağı kaybolan Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Chilima hayatını kaybetti - Resim : 3

NE OLMUŞTU?

  • Dün akşam saatlerinde başkent Lilongwe'den Mzuzu şehrine gitmek üzere havalanan uçak radardan kaybolmuştu.
  • Arama faaliyetleri, Mzuzu'nun güneyindeki Chikangawa Ormanı'nda yoğunlaştırılmış, Devlet Başkanı Chakwera, askerlerin ormanlık alandaki arama faaliyetlerinin gece boyunca devam edeceğini belirtmişti.

Son Dakika: Uçağı kaybolan Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Chilima hayatını kaybetti - Resim : 4

  • Chakwera, uçağın kötü hava şartları ve zayıf görüş mesafesi yüzünden Mzuzu’daki havalimanına iniş yapamadığını ve bir süre sonra radarda kaybolduğunu ifade ederek, uçağın bulunması için şimdiye kadar İngiltere, Norveç ve İsrail’den yardım teklifi aldıklarını kaydetmişti.

Kaynak: haberet.com

Putin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı kabul edecek Hamas: BM'nin ateşkes teklifini kabul ediyoruz Dışişleri'den Gazze'deki ateşkes kararına ilk değerlendirme BMGK ilk kez 'Gazze'de ateşkes' dedi