Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Putin için tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e savaş suçu işlediği iddiasıyla tutuklama kararı çıkardı. İlk başta gizli tutulması planlanan tutuklama emri, suçların ilerlemesini önlemek amacıyla kamuoyuna duyurulurken Ukrayna yönetimi kararı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı, Moskova ise kararı yok saydı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Putin için tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, askerlerinin Ukrayna'da işlediği savaş suçlarından sorumlu olduğu kararını verdi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Putin hakkında Ukraynalı çocukların "yasadışı sınır dışı edilmesi" gerekçesiyle tutuklama emri çıkardı.

Yargıçlar şüphelilerin Ukraynalı çocuklara zarar verecek şekilde, nüfusun yasadışı şekilde sınır dışı edilmesi ve Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinden Rusya Federasyonu'na nüfus transferi gerçekleştirdiğini değerlendirdi.

SUÇLARI ÖNLEMEK İÇİN DUYURMA KARARI ALDILAR
İddiaya göre yargıçlar gizli tutuklama emri çıkarmayı düşündüler ancak bu emrin kamuoyuna açıklanmasının suçların daha fazla işlenmesinin önlenmesine katkıda bulunabileceğine karar verdiler.

UKRAYNA ÇOK MEMNUN
Ukrayna yönetimi kararı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

KREMLIN'DEN TEPKİ GELDİ
Ukrayna'daki savaşta, Ukraynalı çocukların yasadışı bir şekilde Rusya'ya kaçırılması iddiasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında yakalama kararı çıkarmasına Kremlin'den tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, mahkemenin kararını hukuki olarak tanımadıklarını söyleyerek, "Rusya, bazı ülkeler gibi bu mahkemenin yargı yetkisini tanımıyor ve bu türden herhangi bir karar Rusya Federasyonu için hukuki açıdan önemsizdir" ifadelerini kullandı.

Fransızların yüzde 71'i hükümetin istifasını istiyor Erkek bebeği olanlar daha hızlı yaşlanıyor Tayvan'a giden turistlere 3 bin TL ödenecek Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğini onayladı