2023-TUS 2. Dönem Yerleştirme Sonuçları: ÖSYM TUS tercih sonuçları sorgulama ekranı - Kayıt için gerekli belgeler nedir?

Merakla beklenen 2023-TUS 2. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı. TUS tercihleri, 1-9 Kasım 2023 tarihlerinde yapılmıştı. Adayların, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak yerleştirme işlemleri tamamlandı. Peki, TUS 2. dönem tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

2023-TUS 2. Dönem Yerleştirme Sonuçları: ÖSYM TUS tercih sonuçları sorgulama ekranı - Kayıt için gerekli belgeler nedir?

TUS yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM, 1-9 Kasım tarihlerinde yapılan TUS tercihleri değerlendirmesinin sona erdiğini açıkladı. Adaylar, TUS yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden görebilecek. Peki, kazanan adaylar, ne zamana kadar kayıt yapmak zorunda, kayıt için gerekli belgeler nelerdir? İşte 2023-TUS 2. Dönem yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı

2023-TUS 2. DÖNEM YERLEŞTİRME SONUÇLARI

01-09 Kasım 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2023-TUS 2. Dönem) yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

TUS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KAZANAN ADAYLAR, O SÜREYE KADAR KAYITLARINI YAPMAK ZORUNDA!

Adaylar, TUS yerleştirme sonuçları açıklandıktan bir iş günü sonra
başlamak üzere, adayların yerleştirildikleri kurumlara 10 iş günü içerisinde kayıtlarını yaptırmaları zorunludur.

GEREKLİ BELGELER

Üniversite tıp fakültelerindeki programlara yerleştirilen adaylar üniversitelere, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı adına üniversite tıp fakültelerindeki programlara yerleştirilen adaylar ilan edilecek belgelerle birlikte Sağlık Bakanlığına, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumundaki programa yerleştirilen adaylar ise Adli Tıp Kurumu Başkanlığına, ilan edilen başvuru tarihleri arasında istenen tüm belgelerle birlikte başvurmalıdırlar.

BAŞVURU İÇİN SİSTEME YÜKLENECEK GEREKLİ BELGELER

1. ÖSYM Uzmanlık Dalı Değişikliği Yerleştirme Sonuç Belgesi
2. Adli Sicil Kaydı
3. Askerlik Durum Belgesi
4. Sözleşmeli Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi alan (SAHU) hekimler için Dil Yeterlilik Belgesi
5. Yukarıdaki belgelere ilaveten sadece Yabancı Uyruklu adaylardan ayrıca;
-Türk Soylu Adaylar İçin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden Alınmış Yabancılara
Mahsus Kimlik Belgesi Fotokopisi
-Kimlik Fotokopisi
-Pasaport (Türkçe tercümeli ve noter onaylı)

ÖSYM
Depremzede öğrencilerden katkı payı alınmayacak AÖF sınav giriş belgesi yayınlandı mı, güz dönemi ara sınavı ne zaman? VGM yükseköğrenim burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 MSÜ başvuru, sınav, sonuç tarihi ÖSYM tarafından açıklandı!