ALES geç başvuru saat kaça kadar yapılır? ALES 3 geç başvuru ücreti ne kadar? 2023-ALES/3 başvuru kılavuzu

ALES-3 için bugün geç başvuru günü. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı olan ALES, yılda 3 kez yapılıyor. Yılın son ALES'i için başvurular 29 Eylül-9 Ekim tarihlerinde yapıldı. Başvuru tarihini kaçıranlar ALES geç başvurusu saat kaça kadar yapılır, geç başvuru ücreti nedir merak ediyor. İşte 2023-ALES/3 başvuru kılavuzu...

ALES geç başvuru saat kaça kadar yapılır? ALES 3 geç başvuru ücreti ne kadar? 2023-ALES/3 başvuru kılavuzu

Lisans üstü eğitim almak isteyenler için ALES geç başvuru günü. ÖSYM tarafından düzenlenen 2023-ALES/3 sınavı 19 Kasım'da yapılacak. Yılın son ALES sınavı için adayların bugün verilen saate kadar geç başvuru ücretini yatırıp başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Peki, ALES geç başvuru ücreti ne kadar, saat kaça kadar yapılır?

 ALES geç başvuru saat kaça kadar yapılır? ALES 3 geç başvuru ücreti ne kadar? 2023-ALES/3 başvuru kılavuzu - Resim : 1

ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

19 Kasım 2023'de yapılacak ALES/3 için başvurular, 29 Eylül'de başladı. ALES/3 başvuru tarihleri 29 Eylül-9 Ekim. Geç başvuru günü ise 17 Ekim 2023.

ALES BAŞVURU KILAVUZU için tıklayınız

 ALES geç başvuru saat kaça kadar yapılır? ALES 3 geç başvuru ücreti ne kadar? 2023-ALES/3 başvuru kılavuzu - Resim : 2

ALES BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ALES başvurusu, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifre ile girişi ile yapılıyor.

2023-ALES/3 BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

 ALES geç başvuru saat kaça kadar yapılır? ALES 3 geç başvuru ücreti ne kadar? 2023-ALES/3 başvuru kılavuzu - Resim : 3

ALES/3 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES başvuru ücreti 260 TL. Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün %50 artırımlı olarak ödenir. Yani ALES geç başvuru ücreti 390 TL. Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda ücret geç başvuru günlerinde Türkiye saatiyle 23.59’a kadar ödenmelidir.

ÖSYM
Hem velileri hem öğrencileri şaşırtacak karar! AÖL ek sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KYK burs ve kredi başvurusu ne zaman bitiyor? KYK burs başvurusu nasıl yapılır, kimler yapabilir? Açık lise kaydı yaptıracaklar dikkat! Bugün son gün