DGS başvuru ne zaman bitiyor? 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuru nasıl yapılır?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvuru süreci devam ediyor. Ön lisans eğitimlerini lisansa çıkarmak isteyenler, 2024 Dikey Geçiş Sınavına girmek zorunda. DGS, yapılan yıl için geçerli. Başvurular 10 Mayıs'ta başlamıştı. Peki, DGS başvuruları ne zaman sona eriyor? DGS başvuru ücreti ne kadar? İşte DGS başvuru ekranı, başvuru kılavuzu...

DGS başvuru ne zaman bitiyor? 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuru nasıl yapılır?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları DGS ile yapılıyor. 2024 Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 10 Mayıs'ta başlamıştı. ÖSYM AİS giriş ile yapılan başvuru ne zaman sona eriyor merak ediyor. Peki, DGS başvuru ücreti ne kadar? İşte DGS başvuru tarihleri...

DGS başvuru ne zaman bitiyor? 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuru nasıl yapılır? - Resim : 1

DGS BAŞVURU NE ZAMAN BİTİYOR?

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

DGS başvuru ne zaman bitiyor? 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuru nasıl yapılır? - Resim : 2

DGS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını TC kimlik numarası ve şifre ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

DGS 2024 başvuru yapmak için tıklayınız

DGS başvuru kılavuzu 2024

DGS başvuru ne zaman bitiyor? 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuru nasıl yapılır? - Resim : 3

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2024 Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücreti 590 lira. Geç başvuru yapmak zorunda kalırsanız yüzde 50 artırımlı olarak ödemek zorunda kalırsınız. Başvuru ücreti, ÖSYM'nin "Ödemeler" ekranından ya da belirtilen bankalardan yapılabilir.

DGS başvuru ne zaman bitiyor? 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuru nasıl yapılır? - Resim : 4

DGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj  dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

 

AÖL 3. dönem kayıt yenileme süresi uzatıldı: 3. dönem açık lise sınavları ne zaman 2024? BİLSEM bireysel değerlendirme giriş belgesi yayımlandı mı? YKS sınav giriş belgesi yayınlandı mı, ne zaman yayımlanacak? e-YDS 2024/8 (Arapça/Rusça) başvuru nasıl yapılır, başvuru ücreti ve kontenjan ne kadar?