DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM tarafından 2023 DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS ek tercih dönemi için öğrencilerin gözü ÖSYM'de. Dikey Geçiş Sınavına giren öğrenciler, aldıklara puanlara göre tercihlerini yapmış ve bu tercihlere göre yerleştirme yapılmıştı. İlk tercihlerinde başarılı olamayan öğrenciler, ÖSYM ne zaman 2023 DGS tercih kılavuzu yayımlayacak merak ediyor. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor?

DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM tarafından 2023 DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

DGS ek tercihleri için geri sayım sürüyor. Eğitimlerini lisans düzeyine çıkarmak isteyen adaylar, 2023 DGS'ye girdi. Açıklanan sonuçlar ile tercihlerini yapan adaylar, yerleştirme sonuçları sonrasında istediği bölüme giremediği için DGS ek tercih dönemini beklemeye başladı. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor? 202 DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS ek tercihleri nasıl yapılıyor?

DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM tarafından 2023 DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? - Resim : 1

DGS EK TERCİH VAR MI, NE ZAMAN?

DGS ek tercihleri için ÖSYM tarafından verilen net bir tarih yok. Geçmiş yıllarda DGS yerleştirme sonuçlarından yaklaşık bir ay sonra, ekim ayı başlarında ek tercih dönemi başlıyor. 

DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM tarafından 2023 DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? - Resim : 2

DGS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

DGS ek tercih kılavuzu, ek tercihlerin başlaması ile ÖSYM tarafından yayımlanacak. Kılavuz ile birlikte "2023 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar" tablosu belli olacak. Tabloda lisans programları puan türü, boş kontenjan sayısı, en küçük ile en büyük puan yer alacak. Faydalanmak isterseniz 2022 DGS ek tercih kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.  

DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM tarafından 2023 DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? - Resim : 3

KİMLER DGS EK TERCİH YAPABİLECEK?

2023-DGS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2023-
DGS’ye girmiş ve 2023-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. 

a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.

b) Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.

c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir. 

ÖSYM
Son dakika! MEB'den ortak sınavlarla ilgili açıklama geldi! Açık uçlu sorular olacak KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru tarihi açıklandı mı? İBB burs başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir? PMYO yedek planlama sonuçları açıklandı!