DGS EK TERCİH KILAVUZU 2023: DGS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? DGS ek tercih son gün ne zaman?

DGS ek tercih süreci devam ediyor. Dikey Geçiş Sınavına girip de ilk yerleştirme sonuçlarına göre kazanamayan adaylar, ÖSYM tarafından verilen süre içinde ek tercihlerini AİS üzerinden yapıyor. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman bitiyor, son gün ne zaman? DGS ek tercih ücreti nasıl ödeniyor? İşte DGS ek tercih kılavuzu...

DGS EK TERCİH KILAVUZU 2023: DGS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? DGS ek tercih son gün ne zaman?

DGS ek tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. Kılavuz ile birlikte DGS ek tercih süreci 29 Eylül'de başladı. Adaylar, 2023 DGS ek tercih yerleştirme bilgileri ve tablolar aracılığı ile Dikey Geçiş Sınavına göre tercihlerini yapıyor. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman sona eriyor? DGS ek tercih ücreti ne kadar, nasıl ödeniyor? 

DGS EK TERCİH KILAVUZU 2023: DGS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? DGS ek tercih son gün ne zaman? - Resim : 1

DGS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR? 

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 DGS ek tercihleri; 29 Eylül - 4 Ekim tarihlerinde alınacak. DGS ek yerleştirme tercih yapma süresi, 4 Ekim 2023 saat 23.59'da sona erecek.

DGS EK TERCİH KILAVUZU 2023: DGS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? DGS ek tercih son gün ne zaman? - Resim : 2

DGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecek.

DGS EK TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2023 DGS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS EK TERCİH KILAVUZU 2023: DGS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılır? DGS ek tercih son gün ne zaman? - Resim : 3

DGS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR, NASIL ÖDENİYOR?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 50,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 29 Eylül-5 Ekim 2023 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 5 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır.

 

ÖSYM
Okullar tatil edildi Bursluluk ödemesi ne zaman başlıyor? Kasım tatili ne zaman? İlk ara tatili hangi tarihte başlıyor? KYK yurtları ne zaman açılıyor? 2023-2024 KYK yurt açılış dönemi nedir?