DGS ek tercih ne zaman, nasıl yapılacak? ÖSYM, 2023-DGS ek tercih kılavuzunu ne zaman yayımlayacak?

DGS ek tercih süreci için bekleyiş sürüyor. Dikey Geçiş Sınavı sonuçları sonrasında yapılan tercihlere göre yapılan yerleştirme sonuçları açıklandı. Tercihlerini yapan adaylardan bir yükseköğretim programına dikey geçiş yapamayanlar, 2023 DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor, ek tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak merak ediyor. İşte detaylar...

DGS ek tercih ne zaman, nasıl yapılacak? ÖSYM, 2023-DGS ek tercih kılavuzunu ne zaman yayımlayacak?

DGS ek tercihler, eylül ayının sonlarına doğru daha çok sorgulanıyor. Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 11 Ağustos'ta açıklanmış, sonuçlara göre yapılan tercihler doğrultusunda yerleştirme sonuçları da 11 Eylül'de belli olmuştu. Sonuçların açıklanması sonrasında tercihlerinde birine dikey geçiş yapamayan adaylar, ek tercih dönemini beklemeye başladı. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman başlıyor? DGS ek tercih kılavuzu yayımlandı mı? 

DGS ek tercih ne zaman, nasıl yapılacak? ÖSYM, 2023-DGS ek tercih kılavuzunu ne zaman yayımlayacak? - Resim : 1

DGS EK TERCİH VAR MI, NE ZAMAN?

DGS ek tercihleri için ÖSYM tarafından verilen net bir tarih yok. Geçmiş yıllarda DGS yerleştirme sonuçlarından yaklaşık bir ay sonra, ekim ayı başlarında ek tercih dönemi başlıyor. 

DGS ek tercih ne zaman, nasıl yapılacak? ÖSYM, 2023-DGS ek tercih kılavuzunu ne zaman yayımlayacak? - Resim : 2

DGS EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

DGS ek tercih kılavuzu, ek tercihlerin başlaması ile ÖSYM tarafından yayımlanacak. Kılavuz ile birlikte "2023 DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar" tablosu belli olacak. Tabloda lisans programları puan türü, boş kontenjan sayısı, en küçük ile en büyük puan yer alacak. Faydalanmak isterseniz 2022 DGS ek tercih kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.  

DGS ek tercih ne zaman, nasıl yapılacak? ÖSYM, 2023-DGS ek tercih kılavuzunu ne zaman yayımlayacak? - Resim : 3

KİMLER DGS EK TERCİH YAPABİLECEK?

2023-DGS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2023-
DGS’ye girmiş ve 2023-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. 

a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.

b) Kontenjanlara yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.

c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

 

ÖSYM
AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt nasıl, nereden yapılır? Bekçilik sınav giriş belgesi yayımlandı: Tıkla sınav giriş belgesi çıktısı al! İOKBS bursluluk sınav sonuçları açıklandı: Tıkla 2023 İOKBS sonucu öğren! Öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınavı başvuru tarihleri belli oldu!