KPSS geç başvuru ne zaman, başvuru ücreti ne kadar?

KPSS başvuru süresi sona erdi. 2023 Kamu Personeli Seçme Sınavına başvurular 16-29 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapıldı. ÖSYM, KPSS'ye normal süresi içinde başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru tarihi belirledi. Peki, KPSS geç başvuru ne zaman? KPSS geç başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

KPSS geç başvuru ne zaman, başvuru ücreti ne kadar?

Kamu personeli olmak isteyenlerin beklediği 2023 KPSS için normal başvuru süresi 29 Mayıs'ta sona erdi. Bu tarihe kadar herhangi bir sebepten başvuru yapamayanlar için KPSS geç başvuru tarihi ÖSYM tarafından açıklandı. Peki, KPSS geç başvuru tarihi ne zaman? KPSS geç başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

KPSS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda yapılan açıklamaya göre 2023 KPSS geç başvurusu 6-7 Haziran 2023.

KPSS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS geç başvuru ücreti, normal başvuru ücretine göre yüzde 50 zamlı olarak ödenir.

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 225,00 TL
KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 150,00 TL
ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 225,00 TL

 GEÇ BAŞVURU ÖDEME NASIL YAPILACAK?

ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile geç başvuru günlerinde ödenecektir. Geç başvuru günlerinde yapılan başvurularda bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.

Geç başvuru günlerinde başvurusunu yaptığı hâlde sınav ücretini geç başvuru günlerinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecek.

Geç başvuru günlerinde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların, sınava başvurularının tamamlandığını https://ais.osym.gov.tr internet adresinden geç başvuru süresi tamamlanmadan teyit etmeleri ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.

ÖSYM
2023 AÖF final sınavı ne zaman, saat kaçta? LGS sınav giriş yerleri nereden, nasıl öğrenilir? Uzun bekleyiş sona erdi! LGS sınavı yarın yapılacak LGS sınavında kalem - silgi verilecek mi?