MSÜ tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ tercih süreci devam ediyor. 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 3 Mart'ta yapılmış, sonuçlar 21 Mart'ta açıklanmıştı. Bu sınava giren ve YKS başvurusu yapan adaylar, 3 Nisan'dan itibaren MSB personel temin sayfasından tercihlerini yapmaya başladı. Peki, MSÜ tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MSÜ tercih ekranı...

MSÜ tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Millî Savunma Üniversitesi askeri öğrenci belirleme sürecinde tercih dönemi devam ediyor. Adaylar, 2. seçim aşamasına çağrılması için tercihlerini MSB'nin personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden yapmaları gerekiyor. Peki, MSÜ tercihleri ne zaman sona eriyor? MSÜ tercih sonuçları ne zaman belli olacak? İşte MSÜ tercih başvuru ekranı...

MSÜ tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 1

MSÜ TERCİH TARİHLERİ NEDİR?

Adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 03 Nisan-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapmaları gerekiyor.

MSÜ tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

MSÜ TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Üniversitesi 2024-MSÜ tercihleri, e-devlet üzerinden yapılacak. TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra MSB Personel Temin Daire Bşk. (İş başvuru Portalı) ekranından tercihlerinizi yapabilirsiniz. 

MSÜ TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ tercihleri ne zaman bitiyor? 2024 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 3

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Okul türüne göre belirlenen taban puanlar ve adayların ilgili 2024-MSÜ puan türündeki sırasına göre 2'nci Seçim aşamalarına çağrılması ile ilgili bilgilendirme https://personeltemin.msb.gov.tr  genel ağ adresinden yapılacak olup sınav çağrıları Millî Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığınca https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacaktır. Sınava çağrılan adaylar, sınava başvuru yaparken / tercih yaparken verdikleri cep telefonlarından bilgilendirilecek.

MSÜ tercihleri geçen sene 3-29 Mayıs tarihleri arasında alınmış, sonuçları ise 20 Haziran'da duyurulmuştu. 

MEB'den öğrencilere 'Ara Tatil Etkinlik Kitabı' MSÜ tercihleri nasıl yapılır? EBA nedir ve ne için kullanılır? EBA'ya kimler girebilir? MEBBİS Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?